Brev:
Tryghedssøgende vuggestuebarn
Hej Helen.
Vores lillebror på 1, er meget pylret og far/mor syg. HAn vil helst løftes rundt eller køres i sin klapvogn. Hjemme vil han være lige om kring en, og hvis vi forsøger at snige os til at forlade det rum han er i, bliver han ked af det!
Eller i perioder kan han sagtens bevæge sig frit omkring - på andre tidspunkter slet ikke.
Han er ikke så let at få til at gå ret langt ude. Han græder en del, men overgiver sig og går lidt med. Ofte lader vi han ikke græde, hvorfor han ofte sidder/har siddet på arm.
Han har været sent til at gå, har haft problemer med ørene og at i alt har det nok haft betydning herfor - vi har båret ham for meget rundt i et forsøg på at anerkende hans behov for nærhed/nærværd.
Hvordan kan vi vende dette?? Ofte sætter jeg mig ned på gulvet med ham, hvilket får ham til at græde. Og så sidder han der lidt, imend jeg taler med ham om, at jeg ikke kan løfte ham hele tiden, men at han må sidde ved mig. Og ind i mellem vil han efter en tid gerne bevæge sig rundt - nogle dage en hel del :-)
Men i institutionen ser de det lidt som en problem/udviklingsområde (hvilket jeg er helt indforstået med :-)) Vi øver fx., at han selv går ind om ...
... morgenen og går ind på stuen. Det gør han slet ikke selv, men på gode dage gør han det med mig i hånden. Ofte bliver han ked når han når ind blandt de andre børn. SÅ græder han eller skriger og han er tydeligvis generet af hvis de kommer for tæt på.
Jeg vil gerne have en så tårerfri afsked som muligt, så med det samme han bliver ked, tager jeg ham op på armen. Hvad bør jeg gøre i stedet??
Min nabo fortalte mig, at han en dag sad helt alene ved et bord, og at de havde sagt, at han ikke lige var klar til at være sammen med de andre børn. Det gør mig lidt utryk at høre! Hvorfor er han ikke det? Er det hans alder? Savner han noget fra os??
Hans storebror havde også sådan en periode i dagplejen, hvilket får mig til at tænke på, om der er noget vi gør forkert i vores måde at være sammen med vores børn på? Jeg tænker også på, at lillebror før været vældig social og glad. Og han virker også interesseret i de andre børn. Han forsøger at sige deres navne og vinker og smiler til dem, når vi skal hjem - bare ikke om morgenen. Pædagogerne har også nævnt, at han godt kan blive sur, hvis de andre børn kommer for tæt på. Kan de sige hvad hans reaktioner bør fortælle os?
Med venlig hilsen
mor :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.