Annonce

Annonce

Svar: Interesseret i at smide bleen - 2 år, 6 mdr.


28. maj 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Bassens mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om at jeres dreng er rigtig godt igang med sin renlighed og fysiologisk har rigtig godt styr på det. Han kan mærke sin tisse- og afføringstrang og han formår at holde igen, - selvom han et par gange når at begynde at tisse, så kan han holde sig og tisse videre på potte eller toilet. Det er meget flot, når han kun er 2½ år gammel.

Det er også rigtig godt at han selv beder om at få bleen af og dermed viser tegn til at ville forsøge, at han er parat til at prøve uden ble nu. Det er dog vigtigt at I hele tiden medtænker at det er en succes med en tør ble og et nederlag med våde bukser, så det er ofte bedre at han har bleen på og så når toilettet end at fjerne den for tidligt og han så bliver utryg og ked af det, fordi det sker i tøjet ... Når og hvis I giver ham ble på, så er det vigtigt at sige til ham at han ikke skal tisse eller lave i bleen, men stadig skal følges på toilettet. Det er vigtigt at bleen kun er en sikkerhed og at I stadig vil hjælpe ham med at komme på toilettet og det er det han skal bruge nu :)

Bleen skal være en bukseble, som kan trækkes op og ned som et par underbukser. I fortæller at han én gang har lavet afføring i bukserne og at det har gjort at han nu er rigtigt ked af, hvis det skal ske igen ... så brug af ble, f.eks. om natten, kan være en god idé, fordi han godt kan føle det som et nederlag, når og hvis han pludselig oplever at hele sengen sejler og alt skal skiftes midt om natten ... Selvom I siger at det ikke gør noget, så kan det stadig påvirke ham rigtig meget og give ham en følelse af ikke at være god nok ... Så er det hurtigere overstået med en ...


Annonce

... våd ble, som I skifter og siger "pyt, så var det jo godt du havde den på" ... :)

Han skal have faste toilettider, som hjælper ham til at holde sig og få succesoplevelsen med at tisse på og lave på toilettet. Det kan være det første om morgenen, når han står op og det sidste inden han kommer i seng. Han skal også følges på toilettet inden han løber ud at lege, før han sætter sig til bordet og spiser osv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til hans angst for at lave stort i bukserne og at han beder om at få en ble på, så er det helt okay. Han må godt få en ble på lige nu, hvor han har svært ved at slippe sin afføring. Jeg tænker dog at I godt kan hjælpe ham videre, ved at kræve at han bliver på badeværelset, gerne at han sætter sig på toilettet med bleen på. Så han ikke går i stuen og har afføring bag sofaen i sin ble, men så det stadig er noget der sker på toilettet. I skal være der, støtte ham osv. og gøre ham tryg. Stille og roligt kan han så prøve at sidde på toilettet uden ble :)

Det kan være en god idé at læse lidt bøger for ham om renlighed og også gerne om afføring, så han ser det som noget naturligt. Der findes forskellige bøger om emnet f.eks. "Muldvarpen der ville vide, hvem der havde lavet på lort på dens hoved" eller Sebastian Kleins bøger "Gæt en lort". Det kunne også være bogen "Må jeg kikke i din ble". Det er en lille billedbog, der handler om en mus, som kikker i alle de andre dyrs bleer. Til sidst vil vennerne naturligvis gerne vide, hvad der er inde i musens ble ... og hvis jeg husker rigtigt, så er der ikke noget, for det har musen jo lavet på potten:)

Jeg håber at ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce