Brev:
Vil ikke lægge sig til at sove alene
Hej Helen
Vores søn William ( W ) er efterhånden blevet 3 år. Vi har stadig ikke fået helt styr på det med søvnen og nu venter vi vores 2. barn til august. Det der er problemet er, at W ikke vil lægge sig til at sove, hvis vi forlader hans værelse. Vi har prøvet at gå lidt til og fra uden noget godt resultat. Han blev mere og mere opkørt, og det endte med at vi igen stod på hans værelse indtil han sov.
W sover i tremmeseng, vi har nu overvejelser om at skifte til en juniorseng, men tænker at så vil han bare stå ud af sengen, hvis vi går ud fra værelset. Vil det mon hjælpe med en sengelampe med dæmpet belysning ? Lige nu er der buldermørkt, da vi har mørklægningsgardin. Er han mon utryg ved mørket, når vi forlader værelset ? Vi har bare tænkt, at han sikkert bliver for vågen, hvis der er lys på værelset ?
Vi er helt bekymrede for hvordan det skal gå, nu når lillesøster kommer og jeg er alene de uger, hvor min mand er på aftenarbejde. Det bliver svært at skulle klare amning m.v, hvis jeg skal bruge op mod en ...
... time på putning ( det tager det nu, incl tandbørstning, nattøj m.v ). Men bortset fra det er W god til at sove ca samme tid hver aften, ca kl 20. Men han sover dog ikke hele natten på sit eget værelse, kommer for det meste ind i vores seng i løbet af natten, hvilket jo er meget hyggeligt, men jeg tænker igen på dilemmaet ift lillesøster, da det også kan give meget uro med 2 børn i soveværelset.
Lillesøster skal dog ikke sove mellem os, hvilket W heller ikke gjorde. Jeg har det bedst med at amme siddende, da jeg ikke føler mig tryg ved at have et spædbarn i sengen. men jeg tænker mere om W mon vågner hver gang lillesøster vågner.
Omvendt tænker jeg også, at vi skal passe på ikke at tage for meget fra W nu hvor han skal opleve den store omvæltning at blive storebror. Han startede børnehave 1. maj, hvilket er gået rigtig fint. Men det er jo alligevel store ting for så lille en fyr !
Håber du har nogle gode råd, så vi kan få taget hul på at skabe bedre sovevaner inden den lille ny kommer.
Venlig hilsen
Ws mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.