Svar: Putteritual - 7 mdr.
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det lyder som en god mulighed at putte begge børn samtidig og på samme værelse. De kan give tryghed til hinanden og det vil for den ældste virke mere fair, som du også selv er inde på.
Lillesøster skal naturligt ammes og stadig have sin mælk og jeg forestiller mig at du derfor sætter dig og ammer hende ved siden af hendes tremmeseng og far sidder så og læser historie for storebror, som han plejer. På den måde vil begge børn være beskæftiget og ikke begynde at lege med hinanden.
Samtidig vil lillesøster også kunne lytte til historien, fars stemme, storebrors småsnakken osv. og det bliver naturligt på sigt en del af hendes putteritual og det hun får som søvnassociation, det vil være trygt og genkendeligt. Når hun så er ammet, så puttes hun i sin seng.
Det lyder som om at lillesøster har brug for en del mælk om aftenen, hun spiser godt hos dig og det lyder ikke som om at det er ren hygge, når hun ligger ved brystet. Samtidig lyder det som om at hun sover godt efterfølgende og derfor er jeg lidt tilhænger af at du lige nu prioriterer at amme hende ...
... den tid du fornemmer hun har brug for. Det er sådan at din mælk om aftenen er mere koncentreret end først på dagen og det betyder at hun ved at spise meget hyppigt aftenen igennem får små mængder koncentreret mælk og dermed mælk der mætter ekstra til natten og jeg kunne godt forestille mig at hun, når hun dier næsten en time, får en del koncentreret og god mælk, som så netop gør at hun efterfølgende sover så fint ...
Jeg tænker også at tiden her naturligt vil arbejde for jer, så i takt med at hun begynder at spise mere og mere skemad i løbet af dagen, i 8-9 måneders alderen kan begynde at få en godnatgrød som del af sit putteritual osv. naturligt vil kunne die mere kortvarigt hos dig om aftenen og så blive puttet til natten - med det ritual som I så har fået skabt for både hende og storebror.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er ikke noget i vejen for at I allerede nu forsøger at arbejde på at de sover i samme rum. Med den alder hun har er det vældig fint at forsøge. Så måske er det et spørgsmål om at sige "nu gør vi det" og så gå igang - det kan måske være jeres pinseprojekt ... :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.