Svar: Væske i varmen - 2 mdr.
Kære Bettina
Tak for dit brev og dejligt at høre at lillebror sandsynligvis slipper for skarlagensfeber :)
Som udgangspunkt anbefales det ikke at spædbørn tilbydes andet end mælk. Det er mælk som indeholder næring og de vitaminer, mineraler osv. som barnet har brug for, for at trives og det er vigtigt at barnet derfor får mælk og ikke vand.
Det kan dog nogle gange være så varmt, at det kan være nødvendigt med lidt ekstra væske. For brystbørn gælder at man må lægge hyppigere til brystet, fordi barnet så får lidt mere af den vandholdige og dermed tørstslukkende mælk og det er derfor naturligt at børn der ammes har brug for flere amninger og spiser mere kortvarigt, når det er meget varmt. På samme måde kan børn der får flaske også have behov for at få en ekstra flaske eller måske spise lidt mindre af gangen eller spise lidt mere hyppigt og denne ændring og fleksibilitet skal der være plads til. Nogle gange kan børn der får flaske, dog godt have behov for lidt kogt vand ved siden af flaskemælken, hvis det er meget varmt.
Jeg vil derfor anbefale at du giver ham lidt ekstra mælk ...
... på flaske, hvis han virker til at have behov for mere væske og du må godt give ham f.eks. en ekstra flaske over et døgn, for på den måde at sikre hans ekstra behov for væske med mælk. Men han skal ikke overspise og det betyder at hvis hans behov for væske pludselig sætter sig meget op over hans udregnede behov, så kan det være fint at tilbyde ham lidt kogt vand i stedet for yderligere mælk.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Tommelfingerreglen er at han bør få 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at hvis han vejer f.eks. 5400 gram, så vil hans døgnbehov være 900 ml. Du må her gerne give ham lidt ekstra mælk så han f.eks. får 1000 ml mælk i stedet, men virker han til f.eks. at kunne drikke meget mere, så vil det være helt fint at du giver ham lidt kogt vand til at slukke tørsten i stedet ... Vær opmærksom på at hans vægt de næste par måneder naturligt vil øges og hans behov for mælk derfor også sættes op. Start altid med at give ham mælk, så dette behov er dækket og hvis han så virker til at have brug for yderligere, så giv ham en tørstslukker kogt vand :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.