Svar: Hue eller hue ej?
Kære træk-forskrækkede mor :)
Det er rigtigt, at det kan være en god idé at sørge for at små børn ikke får træk. Hvis barnet udsættes for træk, så er risikoen for forkølelse og infektioner større. Derfor kan det i vintermånederne og i overgangene forår og efterår være godt at være ekstra opmærksomme på at barnet ikke udsættes for træk og at barnet hjælpes til at blive holdt varm med lidt ekstra tøj, evt. en hue, varme hænder og fødder. Nogle gange ser jeg børn med bare arme, bare tæer og så en hue - og det er vigtigt at barnet hjælpes med at holde en tilpas temperatur og er passende klædt på, på hele kroppen ... :)
Det forebygger ikke mellemørebetændelse alene at give barnet hue på og med de 22 grader vi har i dag, så ville jeg f.eks. ikke give mit barn en hue på, men lade min datter nyde også at kunne få lidt "vind i håret" og evt. erstatte huen med en solhat og så i stedet sikre at hun i øvrigt har tøj på kroppen, som passer til ...
... vejret, f.eks. strømper og en lille trøje ... :)
Børn er i risiko for mellemørebetændelse, hvis de udsættes for passiv rygning. De kan også være arveligt disponerede. Det kan opstå i forbindelse med forskellige børnesygdomme og hvis de er født før tid eller har et umodent immunsystem, så vil de også være mere udsatte.
Mellemørebetændelse kan forebygges ved:

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
- Undgå at udsætte barnet for passiv rygning
- Sørg for en god håndhygiejne
- Sørg for god rengøring af f.eks. legetøj
- Undgå at børn sutter på hinandens sutter og lignende, sørg så vidt muligt for at barnet kun har sut når det skal trøstes eller skal sove.
- Lade barnet blive passet hjemme, så antallet af bakterier og vira som barnet udsættes for minimeres... :)
Så der er flere ting der spiller ind og hvis man gerne vil forebygge ens barn ikke får mellemørebetændelse, - at forebygge at barnet får træk, gør det ikke alene :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.