Annonce

Annonce

Brev:

Vores datter har svært ved at oversige sig til søvnen


14. maj 2012

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vores datter har svært ved at oversige sig til søvnen

Kære Helen

Tak for en skøn brevkasse og for gode og overskuelige bøger om udvikling, mad og søvn. Jeg bruger dem flittigt og holder meget af din varme og omsorgsfulde tilgang til både store og små. Alligevel har jeg brug for personlig vejledning.

Vi har en dejlig datter på fem en halv måned, som trives – udvikler sig flot motorisk, pludrer og har stor appetit (også på skemad). Hun har dog svært ved at overgive sig til søvnen, og jeg vil meget gerne høre dine tanker og råd om dette.

Gennem hele sit lille liv har hun haft svært ved at overgive sig til søvnen. Da hun var spæd sov hun på arm eller i en strækvikle på mig. Først omkring tremåneders alderen ville hun gerne i barnevognen. I korte perioder har hun været glad for barnevognen, men hun har generelt haft et stort behov for at være tæt på os, når hun skal sove. Nu har der været en fin periode, hvor hun igen har været glad for barnevognen, men pt. overgiver hun sig bedst til søvnen, når jeg vugger hende i voksiposen. Jeg putter hende i voksiposen, hun får sut og klud og schh-lyd:-) Hun bliver ked at det lige i det, hun bliver lagt. Herefter kan hun godt brokke sig lidt, men ligger sig som regel til at sove relativt hurtigt og sover efter 10-15 min.

Til andre tider bliver hun ked af det lige i det hendes øjne glider i, hun vågner op og det gentager sig nogle gange indtil hun falder i søvn. Jeg er klar over, at det at blive vugget er blevet en søvnassociation for hende, og jeg forsøger at vugge hende mindre og mindre, og lige nu er det nærmest blot et let svej;-) Men det er jo noget vi gør, for at mindske gråden.

Herforuden vågner hun efter 40 minutter, men som regel kan jeg få hende videre i søvnen. Da barnevognen var inde i varmen, gik jeg med hende, nu sover jeg nogle gange sammen med hende (her skal jeg nogle gange vugge alligevel), eller også går jeg ind og vugger hende videre i søvnen.

Jeg vil rigtig ...


Annonce

... gerne, at jeg kunne hjælpe hende til at overgive sig lettere til søvnen, og at jeg på sigt kan komme ud af vanen med at vugge hende i søvn. Egentlig ville jeg også gerne bruge barnevognen mere, så jeg har lidt mere bevægelsesfrihed, men pt. bliver hun helt ulykkelig, når jeg ligger hende der. Jeg har virkelig brug for dine gode råd og vejledning.

Jeg er klar over, at det vil være godt, hvis amningen indgår som en del af putteritualet. Når hun skal puttes, forsøger jeg at amme hende inden, men det er svært for mig at få sult og søvn til at passe sammen. Når hun ikke vil ammes inden en lur, giver jeg hende sutten, og vi sidder lidt på en stor bold eller bare på sengen. Det kan i øvrigt være rigtig svært at amme hende inden en lur. Det er som om, hun bliver for træt og vil så ikke spise, men kan heller ikke falde i søvn. Ofte vugger jeg hende lidt for derefter at ligge hende til brystet, og så spiser hun fra begge bryster (det gør hun som oftest!)

En (god) amme- og søvndag ser oftest sådan ud:
5.00 Ammes
6.30 Står op og pusles
8.00 Ammes og får formiddagslur - 40 min til 1 ½ time
Ca. 11 grød med frugtmos og vand af kop, ammes hvis det lykkes (jeg øver mig i ikke at give for meget grød)
11.30 middagslur 1 ½ time. Ammes nogle gange, når hun vågner
15.00 Ammes og eftermiddagslur, 40 min
17.30: Grøntsagsmos og vand af kop, ammes
19- 19.30: Godnat. Ofte bliver hun først ammet, når hun vågner efter 40 min.
Herefter vågner hun ca. hver tredje time for at få mad, nogle gange oftere. (Hun sover i egen seng, som står tæt op af vores seng).

Hvad tænker du om det hele: vores måde at håndtere det på? Og gode råd til, hvordan vi kan hjælpe vores datter med at overgive sig til søvnen (og spise inden og måske endda sove i barnevogn). De fleste dage tænker jeg, at vi har en lille tryghedsbamse, men nogle dage tænker jeg ”hvad er det dog, jeg gør forkert”.

De bedste hilsner
En mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce