Annonce

Annonce

Svar: Sygdom og spisevægring - 6 mdr.


14. maj 2012

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Mor A

Tak for dit brev og jeg er ked af at høre at jeres dreng nu er blevet syg .. Sygdom kan ødelægge alle gode vaner, det gælder både søvnvaner og spisevaner - ØV!

Du skal naturligvis sikre dig at han får væske nok og derfor holde godt øje med hans bleer. Det er vigtigt at han tisser og det er vigtigt at hans urin ikke er gul og koncentreret, men klar.

Det er rigtig godt og vigtigt at tilbyde ham brystet og netop når han dier kortvarigt, så får han den vandholdige mælk som slukker tørsten, så det er helt fint, hvis han nogle gange bare tager lidt, så får han væske. Du skal tilbyde ham brystet, men ikke presse ham til brystet. Hvis det er passende for ham at spise 5 gode brystmåltider i døgnet, så er det helt fint, han kan godt få nok ved dette, hvis du har godt med mælk :)

Derudover skal han tilbydes vand af kop og naturligvis også have lidt skemad. Det er godt hvis han vil spise, så han får næring den vej igennem, men det er vigtigt at han ikke tilbydes så store mængder skemad at han afviser brystet af den grund. Så må du skære ned i mængden af skemad og i stedet tilbyde hyppigere måltider og brystet. Det er altså bedre at han får ¾ - 1 dl. grød og mos og derefter gerne vil ammes end at du giver ham 1 ½ dl grød eller mos og han så afviser brystet.

Han må gerne få lidt frisk frugt i hånden at gumle på selv, med den alder han har. Det kan være f.eks. en appelsinbåd, som han kan sidde og sutte saften ud af eller et stykke blød melon, som du kan hjælpe ham med at holde og han så kan sutte på. Du må også gerne give ham ristede rugbrødsbjælker, agurk ...


Annonce

... og lignende i hånden, som han kan gumle på, opbløde med spyt og gnaske i ... Det kan være dejligt, også hvis han har lidt ondt i halsen og ikke er helt frisk, det stimulerer ham mundmotorisk og samtidig holder det også gang i lysten til at spise ...

Du skal naturligvis være opmærksom på at det ikke udvikler sig til en halsbetændelse, lungebetændelse eller andet som kræver antibiotisk behandling. Hvis han fortsat virker til at hoste og være generet i halsen, så få lægen til at se ham efter en ekstra gang ...

Når du putter ham og han afviser brystet, så må du lade ham falde i søvn uden og så kan du lægge ham til, når han så vågner og gerne vil.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du spørger om du skal prøve med en flaske og det afhænger helt af hvordan du har det med amningen og hvad du tænker omkring amning fremover. Det kan godt være at han vil acceptere en flaske, fordi det er lettere at spise af en flaske end af et bryst og flasken kan han få imens han ligger i sin seng og det vil han måske nyde ... men du skal være bevidst om at jo mere du giver flaske, jo større risiko er der for at han vil foretrække flasken og afvise brystet. Især når han er begyndt at virke irriteret på brystet nogle gange ...

Hvis du gerne vil stoppe amning før han bliver 1 år, så bør han få flaske, fordi du så kan sikre hans behov for mælk ved at give ham modermælkserstatning i flasken. Men hvis du gerne vil amme så længe som muligt, så kan det være en god idé at du forsøger at få amningen til at fungere nu og ikke giver flaske, hvis det kan undgås.

Jeg håber du kan bruge dette videre, rigtig god bedring med ham! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce