Svar: Når søvn er svært
Kære S og M´s mor
Der er ingen tvivl om at jeres dreng har brug for meget tryghed og han bliver rigtig ulykkelig, når han ikke kan se jer og er i tvivl om at I er der. Bare det at han er i sin seng og ikke kan mærke jer, gør ham ked af det ...
Det lyder for mig som om at I har forsøgt putning i egen seng gennem længere tid og uden større held. Nogle gange tager det op til et par timer og du fortæller at han skriger, slår hovedet ind i tremmerne og falder til ro, når I tager ham op, men bliver ulykkelig med det samme han rammer sin seng igen ... Mit forslag er at I flytter hans seng ind i soveværelset, fjerner tremmerne fra den ene side og kobler hans seng til jeres. I skal naturligvis sikre jer at sengene ikke kan glide fra hinanden og han ikke kan komme til skade. Jeg tænker at hvis I kan koble sengene sammen, så kan I lære ham at sove i egen seng samtidig med at I stadig er der, giver ham den nærhed og fysiske kontakt, som han tydeligt har behov for. I kan ligge i egen seng, lægge en hånd over på ham, kærtegne ham, give ham en hånd at holde i osv. når han har brug for det. ...
... Og han stopper naturligt med at rejse sig ved tremmerne, være ked af det og frustreret over tremmerne, fordi de jo er fjernet. Han kan ligge med jer ved sin side, han kan også kravle over og putte sig med dig, hvis det er det han har behov for ... :)
Det vil også være rigtig godt at introducere en godnathistorie og en puttebamse nu. Netop historie og bamse kan være en ny god rutine og noget han på sigt vil være glad for og de fleste børn er mellem 12-18 måneder, når de begynder at tage en puttebamse til sig. Et nyt ritual, hvor I ligger ved siden af ham, læser en historie osv. imens han ligger og slapper af, vil være et ritual som I kan overføre til hans seng på eget værelse med tiden :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når han har lært at falde i søvn i sin seng og I har fået skabt et nyt tryghedsgivende ritual, så vil I igen kunne flytte hans seng til eget værelse og så der bibeholde ritualet med bamse, godnathistorie osv. Men tingene lyder til at skulle tages i små etaper hos jer, så alle oplever de nye rutiner som trygge og gode :)
Håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.