Annonce

Annonce

Svar: Utryg ved de andre børn i dagplejen


13. maj 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære bekymrede forældre

Tak for jeres brev :)

Det er rigtig dejligt at I som udgangspunkt er glade for dagplejer og er trygge ved hende og det lyder også som om at jeres dreng faktisk har det godt hos hende, - det er når de andre børn kommer, at det er svært ...

Der er altid tilknyttet en pædagogisk konsulten til dagplejen og jeg synes faktisk I skal tale med dagplejer og konsulenten om, hvorvidt denne kan være sammen med dagplejer i en periode, hvor jeres dreng køres ind. Jeg tænker at hvis der er en anden voksen sammen med de andre børn, så dagplejer kan have større fokus på jeres dreng, sidde med ham osv. når de andre afleveres, så vil han måske stille og roligt kunne acceptere at de er der. De er jo kørt ind og kender rutinerne og han lyder til at skulle have behov for lidt ekstra hjælp - og jeg har hørt om at dagpleje-pædagogen netop træder til og hjælper i sådanne perioder. Der er jo kun tale om en overgang.

Det er også rigtig fint at I forsøger at aflevere tidligere, så der ikke er for meget uro, når han kommer ... det forstår jeg godt og det er umiddelbart en god idé. Men, måske virker det ekstra voldsomt på ham, når de andre børn afleveres, for så ser han jo at deres forældre går og det minder ham måske om at I forældre er gået. Den trafik ind og ud af døren er måske for meget for ham, så måske det også kunne hjælpe ham, at I ikke afleverer før I er sikre på at de andre er kommet og er igang med at lege. Det vil også gøre at dagplejer har lettere ved at give ham den opmærksomhed, som han har brug for lige i situationen. Måske kan det passe med at børnene skal have lidt frugt eller lignende, så alle sidder om bordet, når han kommer, det er ...


Annonce

... roligt og hyggeligt og han glider naturligt ind og bliver en del af dette.

Som jeg forstår dit brev, så er du stadig hjemme og det kan derfor også være nødvendigt at du deltager lidt mere i dagplejen sammen med ham, så han gøres mere tryg ved at være der. Stille og roligt kan dagplejer så tage mere og mere over, imens du står ved siden af, f.eks. når han skal skiftes, spise eller sove og så vil hun naturligt bedre selv kunne tage helt over hen af vejen.

For nogle børn tager indkøring flere uger og det skal der være plads til .. :)

En indkøringsplan kan f.eks. se således ud:


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


2-3 dage, hvor du er med hele tiden, signalerer ro, taler med de andre børn og voksne og viser jeres dreng at her er hyggeligt og dejligt at være.

2-3 dage, hvor I øver at vinke og du går kortvarigt, lader jeres dreng prøve at spise alene med de andre, lader ham blive skiftet af dagplejer. Hvor hurtigt du skal gå efter aflevering afhænger af hvordan jeres dreng reagerer. Nogle gange vil det være godt at være der lidt tid, og hjælpe ham gang med at lege, spise eller lignende, hvor du så vinker farvel og gå, andre gange vil det være meget bedre at aflevere ham i favnen på dagplejer og gå med det samme, så det er dagplejer der vinker farvel i vinduet, tager overtøjet af ham, beroliger og hjælper igang med dagens aktiviteter.

2-3 dage, hvor I træner længere tids fravær, lader jeres dreng spiser, leger med de andre, puttes til lur og tages op af dagplejer og hvor du så kommer og henter ham, når han har oplevet både at spise og at sove på stedet og naturligt bliver glad for at vågne og se at du er der igen :)

Jeg håber at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce