Svar: 2 gangs fødende - igangsætning
Kære Kristine
Håber du allerede er gået i fødsel, når jeg nu svarer dig i dag ... Og hvor dejligt at høre fra dig igen, velkommen tilbage og stort tillykke med at I nu skal have en lille ny i familien :)
Jeg kan godt forstå du er lidt bekymret, med den fødselshistorie du har bag dig og det vil være rigtig godt at du drøfter dette med jordemoder og fødselslæge. De er bedst til at rådgive dig, som sundhedsplejerske kan jeg desværre ikke fortælle dig, hvad der vil være det rigtige at gøre i din situation.
Beslutningen om at en fødsel skal sættes igang sker altid i samråd med en obstetrisk læge (en fødselslæge), som vil vurdere, hvilken type igangsættelse du vil have brug for. Man kan starte fødslen ved at give piller, der skal spises. Man kan give stikpiller, det der hedder vagitorier der føres op i skeden, man kan give ...
... ve-stimulerende drop, lægge et ballonkateter og man kan prikke hul på fosterhinden. Hvad lægen vælger du skal have afhænger helt af årsag til igangsættelsen og hvor lang du evt. er gået i fødsel, altså om livmoderhalsen er begyndt at afkortes og udvide sig osv.
Man behøver ikke nødvendigvis være indlagt i længere tid, fordi en fødsel sættes igang. Det afhænger helt af hvordan fødslen forløber og hvordan både mor og barn har det.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvor lang tid din igangsættelse og fødsel må tage afhænger også af hvordan både du og barnet har det. Det er igen en læge, der følger hele forløbet og som vurdere om andre igangsættelsesmetoder skal bruges eller om man skønner at det bliver nødvendigt at lave kejsersnit.
Jeg håber at det hele kommer til at gå rigtig godt, hvis du altså ikke allerede har født og så ønsker jeg dig det bedste og rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.