Svar: At spise ude med et barn med mælkeallergi
Kære Førstegangsforældre
Det giver altid ekstra udfordringer, at spise ude, når man har et barn med allergi. For mælkeprotein, æg eller hvad barnet nu ikke tåler, kan meget let gemme sig i fødevarer, som vi ikke forventede ville give problemer - og nej, du kan ikke være sikker på at personalet ved om der f.eks. er "mælkebestanddele i melet" ... Det sikreste er derfor altid at medbringe mad hjemmefra.
Flere virksomheder i Danmark begynder dog at skilte mere tydeligt med hvad de serverer i f.eks. kantinen, så alle kan spise og være sikre på at de tåler maden. Der kan være mange hensyn at tage, der er vegetarer, veganere, mennesker der ikke spiser svinekød, allergi overfor æg, mælk osv. nogle tåler ikke gluten - der er masser af gode grunde til at informere om forskellige indholdsstoffer i forskellige retter og tendensen går i den retning ...
I USA hvor I skal til er tendensen større og I vil godt kunne finde restauranter der på deres menu-kort skriver om retten er til allergikere ... De har "allergy safe menues" på nogle restauranter. I kan prøve at søge på nettet og se om ikke der dukker nogle ...
... restauranter op, som I så kan satse på ...
Normalt gælder anbefalingen omkring at koge vand til modermælkserstatning de første fire måneder. Hvis man laver flere blandinger samtidig, og altså ikke bruger det hele med det samme, bør man også bruge kogt vand til børn, der er ældre end 4 måneder. Til børn født for tidligt eller børn født med lav fødselsvægt eller børn født med immundefekter bør bruges kogt vand til blanding af modermælkserstatning i den tid de udelukkende får modermælkserstatning.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg vil undersøge hvorvidt man vil anbefale stadig at koge vand til Nutramigen til en pige som jeres, der nu er 21 måneder og som har mælkeallergi ... Jeg vil derfor vende tilbage til dig.
Fortsat held og lykke :)
Supplement til svar den 19. maj 2012
Der er ikke nogen øvre grænse i forhold til hvorlænge man koger vandet til modermælkserstatning. Det betyder, at hvis barnet efter 4 måneders alderen tilbydes modermælkserstatning, der ikke er lavet med det samme, men som f.eks. står i køleskabet indtil barnet skal have det, så skal erstatningen altid lavet på kogt afkølet vand uanset, hvor gammelt barnet er.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.