Brev:
At spise ude med et barn med mælkeallergi
Kære Helen.
Vi synes efterhånden, at vi har fået rigtig godt styr på de forholdsregler, vi må tage i forbindelse med madlavning til vores datter med mælkeallergi, men når vi skal ud, medbringer vi altid mad til hende.
Da vi bor i byen, lægger vi gerne vejen forbi café o.lign., hvis vi er på tur med klapvognen, og her ville det være så skønt, hvis vores datter kunne spise lidt med, så vi ikke altid skal gå rundt med madpakke til hende. Hun vil jo efterhånden gerne spise det, vi får :-)
Dog er vi ikke trygge ved at bestille mad til hende, for vi tænker for det første, at det er svært at finde noget på menuen, som ikke indeholder mælk. Vi har en enkelt gang spurgt os for på en børnevenlig restaurant, men her var der mælkebestanddele i melet, de brugte. Vi ved heller ikke helt, om vi kan forvente, at en restauratør eller cafépersonale ved, hvad det vil sige, at en ret ikke må indeholde ...
... mælk, for det drejer sig jo ikke bare om at undgå mælkeprodukter men om alle ingredienser, der kan tænkes at indeholde mælkeprotein (vi ved jo selv, at der skal læses nøje efter i indholdsfortegnelsen ;-))
Vores spørgsmål er, om vi bare skal acceptere, at vi ikke kan spise ude med vores datter? Vi skal snart til New York, og i den forbindelse ville det jo være skønt, hvis vi ikke hele tiden er afhængige af selv at skulle tilberede mad til hende. Vi vil jo gerne bruge dagene på farten frem for på hotellet (selvom vi har fundet et sted med køkken for at være på den sikre side). Har du gode tips i den forbindelse?
Til sidst et spørgsmål vedr. Nutramigen: Gælder anbefalingen om, at vandet skal være kogt, før erstatningen blandes, kun for spædbørn, eller er det også nødvendigt at koge vandet med den alder, vores datter har?
Med venlig hilsen og tak for dine altid gode råd
Førstegangsforældrene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig