Brev:
Hjælpe renlighed på vej
Hej Helen,
Vores datter er netop fyldt 3 og startede i børnehave i sidste måned. Hun blev jo storesøster i januar, og grundet det samt børnehavestarten, har vi ikke gjort os så mange tanker om renlighed andet end at det ikke var nu. :)
Nu er der desværre sket det et par gange, at hun er kommet hjem med rød numse, fordi hun er gået rundt med fyldt ble alt for længe. Hun virker som om hun har ondt, og det skærer jo i hjertet at skulle skifte en så bange og ked af det pige!
Så jeg ville sådan ønske for hende, at hun snart var klar til at smide den ble. Hun siger som regel ikke til, når hun har lavet stort, men hun er begyndt (nogle gange) at sige til, når hun tisser. Vi har indimellem prøvet at sætte hende på toilettet, og hun er meget interesseret i at hive toiletpapir af, men der kommer ikke noget tis. Hun er meget interesseret i, når vi andre tisser, men når ...
... hun sætter sig op, siger hun tit, at nu har hun tisset, selvom der ikke kommer noget.
Jeg er meget i tvivl om, hvornår vi skal kaste os ud i det, om det er her, når der igen er kommet lidt ro på efter børnehavestart osv, om vi skal indføre faste tisse-tider, om vi skal satse på at lade hende gå med bar rumpe til sommer eller hvordan vi griber det an. Vi ønsker absolut ikke at presse hende, men er også lidt bange for, at vi ikke ser, når hun faktisk er helt klar og har brug for vores hjælp.
Tanken om flere røde numser gør mig så ked af det. Der er heller ikke noget pres på fra børnehavens side, og der er mange af de små, der stadig bruger ble, men indirekte kan man jo sige, at presset er der, når de er prisgivet at nogen opdager, de har lavet i bleen, før numsen bliver rød...
Kan man på nogen måde hjælpe hende på vej, uden at presse hende?
Med venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.