Annonce

Annonce

Svar: Tankemylder og sengekantssnakke - for lille?


30. april 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Anne

Tak for dit brev og dine tanker - og du har naturligvis helt ret i at børn er forskellige og børn lærer også forskelligt.

Howard Gardner, der er amerikansk psykolog har beskrevet en ny måde at se intelligens på og har lavet en teori om hvordan børn lærer. Han taler om 7 forskellige intelligenser: "Den logisk matematiske intelligens", "Den sproglige intelligens", "Den musikalske intelligens", "Den rumligt visuelle intelligens, "Den kropslige intelligens", "Den personlige intelligens" og "Den sociale intelligens".

De 7 intelligenser arbejder som regel sammen, det vil sige at man har og bruger flere af dem på samme tid og de komplementerer hinanden. En danser vil f.eks. have musikalsk intelligens, der gør at man kan forstå musikken, en kropslig intelligegens, der giver smidighed og koordinationsevne og også en social intelligens, som gør at man kan inspirere og følelsesmæssigt bevæge publikum.

Børn der er kropsligt intelligegent skal helst røre ved ting, afprøve ting. De kan ikke sidde stille, men er hele tiden i bevægelse og fysisk meget aktive. Og jeg tænker at din dreng måske hører til i denne gruppe .. Hvorimod de matematisk-logisk intelligente ofte interesserer sig mere for detaljen, sidder mere stille, vender og drejer hvert eneste stykke legetøj ....

Man er ikke bedre, hvis man er det ene eller det andet, men det forklarer lidt om hvorfor vi er forskellige og hvordan vi lærer og tilegner os viden på forskellig vis. Og jeg synes det er tydeligt, når man ser børn sammen, hvor forskellige de egentlig er og hvor forskelligt de ...


Annonce

... lærer.

Interesssen for bøger kan sagtens komme endnu, som du også selv er inde på og du har naturligvis helt ret i at man ikke kan kræve at han skal læse historie og sidde og koncentrere sig om en bog, hvis han har for meget krudt i numsen til det.

Godnathistorier og gennemgang af dagen vil ofte være rigtig fint at indføre omkring 1 ½ års alderen, nogle lidt før, og det kan således sagtens bruges i forhold til din dreng og den alder han har, han er aldersmæssigt ikke for lille :) Det er en forudsætning at han har fået brugt sig selv rigtig godt motorisk inden putning, - jo mere fysisk aktiv han har været, jo bedre vil han også kunne slappe af, når han så skal det. Men det kan godt være at det forstyrrer ham for meget og han forvirres af det, når han skal sove.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I stedet kan du finde på en lille historie der handler om ham, hvor han kan genkende det du siger og høre at det er ham du taler om. Du kan f.eks. sige "Der var engang en dreng der hed xx. Han var 2 år gammel, og han havde en mor og en far. De boede ... om dagen var han i vuggestue. Hans bedste ven hed xx, de havde det rigtig sjovt, når ... XX var en rigtig krudtugle, som elskede at ..." osv. osv.

På den måde kan du stadig bruge det at tale og fortælle historie til at få bearbejdet nogle ting. Nogle gange vil han måske sige lidt til det du fortæller og på den måde komme ind på, hvad der er sket i løbet af dagen og I kan få vendt lidt af de oplevelser han har haft, selvom det er begrænset, hvad du hører om hans dagligdag, sådan som tingene fungerer hvor I bor ...

Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce