Svar: Powernaps og mad - 5 mdr.
Kære søde du
Det er rigtig vigtigt at du får hjælp og det er godt at du nu kontakter din læge, så I kan få en snak om, hvordan du har det. Det er rigtig vigtigt at du ikke går ned med flaget, for så er der ingen til at tage sig af din datter og derfor er det rigtig vigtigt at du lytter til dig selv og er åben og ærlig omkring, hvad du kan holde til.
Jeg tænker også at du skal prøve at tale med lægen om, hvorvidt du kan blive tilbudt hjælp. Jeg ved ikke, hvad mulighed der er i den kommune hvor du bor, men det ved din læge og det er jeres læge der skal henvise dig videre.
På en spædbarnspsykiatrisk afdeling, kan du f.eks. få hjælp. På en sådan afdeling er ansat læger, psykiatere, psykologer, sundhedsplejersker og sygeplejersker. Alle arbejder i et tæt team omkring familierne og der findes en sådan afdeling på Bispebjerg Hospital, på Glostrup og på Skejby Sygehus. Du behøver ikke blive indlagt, men vil f.eks. kunne være tilkoblet et dagafsnit eller du vil kunne modtage hjemmebesøg, hvor du så får hjælp til at tackle hverdagen med den lille.
Der findes også familie og børneinstitutioner forskellige steder i landet, hvor man ...
... kan bo sammen med sit barn og få støtte i dagligdagen af pædagoger, psykologer, sundhedsplejersker osv. og på den måde få hjælp til at finde ud af det hele. Egen læge kan henvise her eller en sagsbehandler fra kommunen.
En tredje mulighed, som du kan have glæde af er at få en familievejleder, der kommer i dit hjem og hjælper dig med at få overblik over hverdagen og som du kan tale med, når du synes tingene er svære og uoverskuelige. Der findes højst sandsynligt familievejleder i den kommune hvor du bor.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der findes sandsynligvis også grupper for mødre, som kan have glæde af at være sammen, fordi de f.eks. er enlige, eller fordi de har det svært med forskellige ting. Der kan være en psykolog, sundhedsplejerske eller familievejleder tilknyttet en sådan gruppe.
Jeg synes derfor også du skal kontakte din sundhedsplejerske og bede om at få et ekstra besøg, hvor I kan tale om de ting du går igennem og hvordan du har det og din sundhedsplejerske vil også kunne fortælle dig, hvad muligheder du har for hjælp hvor I bor.
Jeg håber at du får den støtte og hjælp som du har brug for - rigtig meget held og lykke og stort knus herfra :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.