Svar: Mælk - og søvnbehov
Hej med dig
Det er rigtigt at det ikke lyder som om at din datter får så meget mælk og jeg vil faktisk foreslå at du ammer eller at I giver hende en flaske sen aften, som hun kan spise mere eller mindre i søvne ... Det handler ikke kun om at give hende mælk nok, men også om at sikre hendes behov for væske.
De fleste børn vil godt, hvis de tages op og lægges til brystet kunne die imens de sover og de vil også kunne spise af en flaske, hvis de tilbydes dette i sengen. I kan elevere hendes hovedgærde i sengen ved at komme en lille pude ind under madrassen i hovedenden og på den måde kan hun få flasken imens hun ligger i sengen og uden at I behøver tage hende op. Giv hende mælk inden I selv går i seng.
Du er allerede opmærksom på at hendes indtag af grød og mos ikke må være så stort, at det fjerne pladsen og lyst til mælken. Det er rigtig godt. Bibehold også stadig mælk i hendes grød og mos, så hun får lidt ekstra mælk den vej igennem.
Og så må du naturligvis tro på at hun trives og får, hvad hun har brug for, når du tilbyder. Det er rigtig fint at tilbyde brystet og vil hun kun have fra et bryst, så er det helt okay - så er hendes behov dækket. Tilbuddet er der og hun tager, hvad hun har behov for. Hun har en fin vægt, sover ...
... umiddelbart godt og virker glad og i god udvikling og det er det vigtigste :)
I skal naturligvis holde øje med hendes bleer. Hvis hun har gode tunge tissebleer, så får hun væske nok, men hvis bleerne virker tørre eller urinen virker gul i stedet for klar, så skal hun have ekstra at drikke.
De fleste børn vil i jeres datters alder sove 2 lure dagligt - en formiddagslur og en middagslur. Den fleste børn sover i denne alder ca 14 ½ time i døgnet, ofte fordelt sådan at barnet sover f.eks. 3 ½ time fordelt på to lure i løbet af dagen og 11 timer om natten.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtigt at søvn der ligger efter kl 16 kan "æde" af nattesøvnen - det gælder dog ikke helt hos børn som ikke er ældre end jeres datter, de kan stadig godt have brug for den 3. lur sidst på dagen. Men lidt ældre børn kan have problemer med nattesøvnen, hvis de sover sent om eftermiddagen eller først på aftenen. Det kan gøre at de er meget svære at få i seng, at de vågner meget tidligt om morgenen eller at de har en opvågning midt om natten, hvor de virker friske og har lyst til at lege.
Det er rigtig fint at I går en tur med jeres datter, for at hjælpe hende til at holde en rytme, hvor hun sover en god lang middagslur :)
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to