Annonce

Annonce

Brev:

Høj intelligens?


24. april 2012

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Høj intelligens?

Kære Helen.

En af pædagogerne på min søns stue har nævnt overfor os, om vi har overvejet, at vores barn måske ligger i den høje ende af intelligensskalaen…

Det har vi som sådan ikke overvejet, og derfor har det selvfølgeligt sat en del tanker i gang. Vi synes selvfølgeligt, at vores barn er rigtig kvik, lærenem og fremmelig – men hvilke forældre synes ikke det om deres barn ;o)

Han kunne krybe, før han kunne sidde selv; han rejste sig op, da han var 8 måneder; gik, da han var et år; vi har aldrig rigtigt skulle bekymre os om, om han blev overstimuleret – tværtimod kan han nogle gange næsten virke umættelig på nye indtryk; han er nysgerrig og observant – fx kobler han nemt ting sammen (siger navnet på hans vuggestuekammerat, når han ser dennes mor, ved hvilke børns tøj/garderobe, der hører til hvem osv.). Han er meget aktiv – sidder sjældent med den samme ting/leg/opgave særligt længe ad gangen, men er dog blevet bedre til fx at kunne se næsten et helt afsnit af Bamse og Kylling.

Sprogligt virker det også som om, at han er godt med – han er ikke begyndt at sætte ord ...


Annonce

... sammen til sætninger, men han har et stort ordforråd, lærer nye ord hver dag og forstår rigtig meget af det, vi siger, også selvom vi netop har fået konstateret hos en ørelæge, at han har rigtig nedsat hørelse på det ene øre pga. væske.

Han har et stort temperament og har altid haft en klar fornemmelse af sig selv, sine behov, og hvad han vil og ikke vil, og skal nok lade os det vide, hvis noget ikke er, som han vil ;o) Pædagogerne siger også, at han er meget social – hvis de laver en gruppeleg, kan han fx finde på at hente de børn, som smutter fra legen, fordi ”nu laver vi lige noget alle sammen sammen”, og vi oplever også, at han rigtig gerne vil have os med i det meste af det, som han foretager sig, og også har et stort behov for fysisk nærhed og kropskontakt løbende.

Men jeg tænker, om det overhovedet er muligt at udtale sig om intelligensniveau med et barn på hans alder? Og er der noget i den sammenhæng, som vi som forældre bør lægge mærke til, overveje, gøre eller forholde os til på nuværende tidspunkt for at være der bedst muligt for ham?

Glæder mig til at høre fra dig,
M.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.

16 måneder - tryghedssøgende

Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.

Kun far kan putte - og det tager +1 time.

Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce