Svar: Vaccination og varige mén
Kære Charlotte
Det er naturligvis en ganske forfærdelig historie, du fortæller og jeg føler med familien. Jeg arbejder dog efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og vil derfor anbefale, at man vaccinerer sine børn.
Den vaccination der ofte bliver diskuteret er MFR vaccinen. Det er den vaccine som gives mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Det sker, men det er ekstremt sjældent, at vaccinen giver en alvorlig bivirkning som hjernebetændelse. Statens Seruminstitut oplyser at der statistisk er tilfælde af hjernebetændelse hos 0,4-1 pr. 1.000.000 vaccinerede.
Før man begyndte at vaccinere fik 1 ud af 1000-2000 børn hjernebetændelse, som følge af at få mæslinger. Der er altså større risiko for at barnet får hjernebetændelse af at ...
... få mæslinger end af at barnet bliver vaccineret.
Det har på et tidspunkt været fremme at MFR vaccinationen kunne medføre autisme. I følge Statens Seruminstitut så har der været store undersøgelser blandt andet i England, Finland, USA og Danmark, der klart taler imod, at der er en sammenhæng mellem MFR vaccination og autisme. WHO har endvidere konkluderet at der ikke er nogen sammenhæng og fundet ud af at flere af de undersøgelser, som oprindeligt sagde, at der var en sammenhæng, var baseret på falske resultater.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så det anbefales at lade sine børn følge vaccinationsprogrammet og du kan læse meget mere om de forskellige vacciner og sygdomme på Statens Seruminstitut - ssi.dk.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.