Svar: Vælling, vitaminer, at gå og søvn
Kære Line
Med hensyn til vælling, så er der er næringsmæssigt ikke grund til at give din datter dette, når hun er så gammel som hun er. Vælling er jo i princippet det samme som en tynd grød og i stedet for at få dette, så bude hun kunne tage sit behov for rigtig mad igennem dagen.
Flaskegivning som et led i putteritualet er en hjælp for mange. På et tidspunkt er barnet dog så bevidst at det har svært ved at undvære flasken og i princippet kan man jo ligeså godt have noget andet som putteritual der kan følge barnet årene frem.
Problemet med flaske er at barnet ofte ikke får børstet tænder efterfølgende og da mælk indeholder sukker, er der derfor risiko for huller i tænderne.
Med hensyn til vitaminpiller, så må du prøve dig frem med de forskellige der findes (apoteket, Matas) og se hvad der passer din datter bedst. Alt efter mærke kan der være forskel på smagen.
En datter som er på din datters alder, synes jeg ikke der sker noget ved at stille ved ting, så hun ...
... lærer at bevæge sig langs ting, hvilket er en forudsætning for at give slip og gå frit. At gå med hende i hænderne skal I nok begrænse til et minimun, især også fordi hun førstliger er begyndt at kravler. Hjælp hende til at kravle, så hun bliver styrket i dette. Når hun er stærk nok, vil hun kravle hen til en stol og rejse sig op ved den og herefter begynde at gå.
Med hensyn til søvn så er dette jo individuelt. Nogle børn har behov for meget og andre lidt. Vejledende kan man sige at de fleste børn omkring et års alderen fortsat har behov for to lure dagligt, efter et års alderen begynder mange børn dog at kunne nøjes med en sammenhængende middagslur. Nogle er dog 1½-2 år før de kan sove på denne måde.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis man skal sætte tid på, så vil jeg sige at et barn omkring 1 år sover 1-2 gange i løbet af dagen (3-3 timers søvn i alt) og om natten sover mellem 11 og 12 timer. Men som sagt, så sover nogen jo ikke så meget og andre mere.
Tak for dine pæne ord om brevkassen:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet