Brev:
Bordmanerer
Hej Helen
Tak for dine altid gode svar!
Jeg har lige et spørgsmål angående bordmanerer.
Jeg har en veninde med fire børn. Hun mener, at jo mere babyer og små børn får lov at lege med maden, desto hurtigere spiser de pænt. Det synes jeg i sin tid lød meget fornuftigt, så vores søn har fået lov at undersøge maden, og lege med mad, f.eks. putte ærter i vand og fiske dem op, kvadre mad ud mellem fingrene, bruge sin ske i vandglasset mv.
Gradvist er dette naturligt hørt op. Idag spiser han med gaffel eller ske, samtidig med, at han bruger fingrene til noget der er lettere for ham at hapse med fingrene, som vi andre ville bruge gaflen til. Vi opfordrer ham her til ...
... at bruge sin gaffel.
Som regel sidder han pænt, men af og til vil han gerne putte mad op i vandglasset, eller kvadre i maden med fingrene. (Måske pga kedsomhed eller måske fordi han prøver grænser af). Når det sker, irettesætter vi ham, og han er også udemærket klar over hvad han må.
Min kæreste mener, at vores søn griser med maden fordi vi(jeg) har givet ham lov til at eksperimentere sådan med maden, jeg mener at det er for tidligt at forvente, at han sidder 100 procent pænt.
Derfor er vi uenige om:
1) Hvad man kan forvente af en dreng på 2,5 og
2) Hvormeget vores datter skal have lov at eksperimentere med maden.
Hvad mener du?
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.