Annonce

Annonce

Svar: Af med bleen - 2 år, 11 mdr.


15. april 2012

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Lillepigens mor

Jeg synes bestemt ikke at det er tid til at træne renlighed lige nu. Jeres datter lyder ikke til at have overskuddet til det, der sker simpelthen for meget i hendes liv lige nu og de næste uger frem.

Lad hende starte i børnehaven og bruge et par måneder på at blive kørt ind der. Stille og roligt vil hun sandsynligvis lægge mærke til at de andre børn i børnehaven bruger toilettet og nogle vil måske kommentere på hendes ble. Det er nogle gange bedre at hun får lidt opmærksomhed og motiveres via de andre børn, end at det er os voksne, der blander os ...

Jeg har på fornemmelsen at I bor med have? I hvert fald var der noget med at far har været igang med at renovere hus ... :) Og det vil være en rigtig god idé at udnytte at I har have, når det bliver sommer. Her skal jeres datter have et par bikinitrusser på, så hun naturligt pludselig bliver opmærksom på at hun tisser, når hun løber rundt og leger i haven. Og I skal gribe den chance der kommer her, så hun hjælpes til at nå toilet eller potte. Det skal naturligvis være på en måde som hun er okay med. Nogle børn bliver meget forskrækkede, når de pludselig mærker at de tisser uden ble og kan finde på at græde og kan føle sig meget forkerte, ...


Annonce

... og her kræver det naturligt lidt ekstra støtte og opmuntring til at forstå at det er okay og netop derfor måske rigtig godt at bruge toilet eller potte. Andre børn synes det er rigtig sjovt og ser det som en leg, hvor de konstant vil på toilettet eller potten ...

Når hun igen er blevet opmærksom på sin tissetrang og hvad det handler om, så kan I forsøge med faste toilettider og i første omgang kun to gange dagligt - når hun står op og inden hun skal i seng. Og toilettiderne kan så udvides stille og roligt, så det også bliver inden I kører op for at handle, inden hun løber ud for at lege osv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er altså i juli måned - måske når I holder lidt sommerferie, at I skal prøve om det kan passe ind ... :) Og når det er sagt, - hvis det ikke går og hun går helt i baglås, så lad være, så må hun blive renlig senere.

Læs evt. bøger om renlighed, som kan give hende lidt idé om, at det er ved at være tiden, at hun er en stor pige, der ikke behøver ble ... velvidende at hun netop godt kan have brug for at føle sig lidt lille, fordi lillebror jo kommer til :)

Og så rigtig meget held og lykke med den forestående fødsel - dejligt at høre at I allerede ved at det bliver en lillebror og glæder mig til at følge jer videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce