Svar: Øjenkontakt med min søn
Kære du
Hvor er det tankeløst og bare ikke okay, at gæster kommenterer på den måde. Enhver mor bliver da ked af det og bekymret, hvis hun får at vide, at "han kan ikke være helt rask, når han ikke vil have øjenkontakt" og hos jer, som har mistet et barn, hvad tænker jeres gæster dog på ...
Jeg har desværre ikke mulighed for at vurdere din drengs øjenkontakt herfra hvor jeg sidder og derfor synes jeg du skal tale med jeres læge om det eller kontakte din sundhedsplejerske.
Du har fuldstændig ret i at han lige nu har en alder, hvor han naturligt bliver optaget af hvad der sker omkring ham og hvor det er meget mere interessant at følge med i verden og kikke længere væk, end det er at kikke på mors eller andres ansigt. Det der er vigtigt er at du har øjenkontakt med ham, når han f.eks. vågner af en lur og du kommer hen til ham for at tage ham op eller når du pusler ham, bader ham eller andet, hvor I ...
... hygger jer sammen. Det må ikke være sådan at du altid oplever at han kikker forbi dig eller over dig - og det lyder ikke til at være tilfældet.
Det er rigtigt at du ikke skal presse ham til kontakt og naturligt anerkende, når han kikker væk. Men det er en balance, for du skal også med din mimik og dine lyde kunne tilkalde hans opmærksomhed, fange hans blik, se at han genkender dig, smiler til dig osv. Og når han har kikket væk et øjeblik, så skal du kunne fange hans opmærksomhed igen. Du skal have fornemmelsen af at I kan indgå i en dialog, hvor I skiftes til at se på hinanden og pludrer sammen. Pludrer både med blik og fagter, mimik og lyde. Samtidig med at du naturligt med den alder han har lige nu, naturligt vil opleve at det er sjovere at kikke på verden, end det er at kikke på dig :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Få din læge eller sundhedsplejerske til at kikke på ham og vurdere kontakten, hvis du stadig er i tvivl :)
Knus herfra!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder