Annonce

Annonce

Svar: Øjenkontakt med min søn


9. april 2012

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære du

Hvor er det tankeløst og bare ikke okay, at gæster kommenterer på den måde. Enhver mor bliver da ked af det og bekymret, hvis hun får at vide, at "han kan ikke være helt rask, når han ikke vil have øjenkontakt" og hos jer, som har mistet et barn, hvad tænker jeres gæster dog på ...

Jeg har desværre ikke mulighed for at vurdere din drengs øjenkontakt herfra hvor jeg sidder og derfor synes jeg du skal tale med jeres læge om det eller kontakte din sundhedsplejerske.

Du har fuldstændig ret i at han lige nu har en alder, hvor han naturligt bliver optaget af hvad der sker omkring ham og hvor det er meget mere interessant at følge med i verden og kikke længere væk, end det er at kikke på mors eller andres ansigt. Det der er vigtigt er at du har øjenkontakt med ham, når han f.eks. vågner af en lur og du kommer hen til ham for at tage ham op eller når du pusler ham, bader ham eller andet, hvor I ...


Annonce

... hygger jer sammen. Det må ikke være sådan at du altid oplever at han kikker forbi dig eller over dig - og det lyder ikke til at være tilfældet.

Det er rigtigt at du ikke skal presse ham til kontakt og naturligt anerkende, når han kikker væk. Men det er en balance, for du skal også med din mimik og dine lyde kunne tilkalde hans opmærksomhed, fange hans blik, se at han genkender dig, smiler til dig osv. Og når han har kikket væk et øjeblik, så skal du kunne fange hans opmærksomhed igen. Du skal have fornemmelsen af at I kan indgå i en dialog, hvor I skiftes til at se på hinanden og pludrer sammen. Pludrer både med blik og fagter, mimik og lyde. Samtidig med at du naturligt med den alder han har lige nu, naturligt vil opleve at det er sjovere at kikke på verden, end det er at kikke på dig :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Få din læge eller sundhedsplejerske til at kikke på ham og vurdere kontakten, hvis du stadig er i tvivl :)

Knus herfra!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce