Annonce

Annonce

Brev:

Start på skemad


9. april 2012

Alder:
4 mdr.

Start på skemad

Kære Helen

Jeg har købt din bog børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Grunden til jeg skriver til dig er fordi jeg har læst det du skriver vedr. opstart på skemad. Tidligst 4 md. og senest 6 md. Og du skriver at man skal forsøge at finde det rette øjeblik at introducere sit barn for den første skemad og at det skal være om formiddagen.

Jeg har igennem de sidste par uger følt at min lille dreng, på i dag 4 måneder er ved at være klar til at prøve at smage på grøden. Men jeg kunne godt tænke mig at spørge dig, om du tror jeg aflæser ham rigtigt inden jeg forsøger mig.

Han har de sidste 3 uger ikke taget på, selvom han ”spiser mig ud af min egen krop”- og det skal lige siges, at jeg har rigtig meget mælk i brysterne. Han er en stor dreng på 8,4 kg. Han har de sidste par uger være ekstrem opmærksom på vores mad og stopper alt aktivitet, når vi begynder at spise. Han følger os nøje med øjnene og nogen gange begynder han at ...


Annonce

... smågræde lidt imens han ser på os. Jeg har prøvet at stikke et lille stykke banan hen og lade ham slikke på den og han er et stort smil når det er.

Jeg har længe givet ham d-dråber på ske og han er bare så dygtig efterhånden til at modtage skeen. Han sætter sågar sine små hænder ovenpå mine når skeen bliver ført ind i munden :-)

Derudover så er der jo det problem med, at han vågner et utal af gange om natten og generelt ikke sover særlig godt så snart han får en tår mælk er alt godt igen. Jeg tænker simpelthen han ikke bliver helt så mæt længere udelukkende af mælk?
Jeg vil jo nødig starte for tidligt.

Måske er dette et dumt spørgsmål men er majsvælling og majsgrød det samme?
Jeg har jo læst i din bog at man helst skal starte ud med de den slags grød der ikke har for store gryn, og man skal lave den lidt tynd de første gange.

Jeg kunne godt tænke mig at forsøge mig i weekenden, hvis du mener det ikke er helt ved siden af det jeg skriver? :-)

Jeg glæder mig til at høre fra dig og på forhånd tak for svaret.

Kærlig hilsen
Linda

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce