Annonce

Annonce

Svar: Rejse uden barn - 10 mdr.


5. august 2004

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Det er jo meget forskelligt hvad vi som forældre synes er bedst for vores børn og netop spørgsmål om at rejse på ferie trænger sig ofte på.

Når jeg får et spørgsmål som dit, så plejer jeg at vende spørgsmålet på hovedet og i stedet for at spørge 'hvornår kan vi rejse væk fra vores barn?', så spørger jeg 'hvornår er barnet gammelt nok til at komme på ferie?' Der er i mine øjne en stor forskel.

I princippet mener jeg ikke at børn skal på ferie, før de er så gamle at de selv kan fortælle at de gerne vil. Når man får et barn, så følger der en masse glæde med, men der er også nogen ting, som man må give afkald på og det kan blandt andet være at rejse væk i længere tid, så barnet skal på ferie, før det er klar.

Jeg har fuld forståelse for at man som forældre kan have brug for at være sammen og nyde hinanden, men måske var det nok at tage ud at spise en aften, eller overnatte et andet sted, i hvert fald imens barnet er lille.

De fleste børn klarer sig jo uden siden forældre også selv om det er en ti dages tur, men spørgsmålet er om det er barnets eller ...


Annonce

... forældrenes behov.

Et lille barn, som din søn på et år, kan ikke forholde sig til om du er væk i 2 timer eller to dage. Han græder, når han har brug for dig og savner dig, når du ikke er der og du kan ikke forklare ham at I ses igen på søndag.

Skal børn passes eller på ferie, så er det vigtigt at det er hos nogle personer de kender godt og som kender børnene godt, dvs kender børnenes rutiner, putteritualer, måden man bliver trøstet på osv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en god idé at lave en fotobog, med billeder af familien, hunden, huset, mor, far osv. så barnet gennem bogen får en fornemmelse af at I stadig er der og ikke bare er forsvundet.

Hos større børn kan det være en god idé at man aftaler et fast tidspunkt, hvor man ringer hjem. Det er da meget vigtigt at man så overholder de aftaler man laver. Det er også en god idé at sende et kort, gerne flere.

Når man rejser fra små børn gennem længere tid (flere dage), så må man være forberedt på at barnet afviser en, når man kommer hjem. Det vil være en helt naturlig reaktion.

Håber mine tanker kan bruges til noget:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.

Autostol nyfødt

Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annonce