Svar: Tandbørstning et mareridt
Kære Mette
Det er bestemt ikke altid let med tandbørstningen i familien og du er ikke den eneste som oplever dette problem:o)
Som du selv siger, så skal tænderne jo børstes, det kan ligesom ikke diskuteres, men spørgsmålet er jo også hvornår og hvordan.
For dig er det logisk at tænderne skal børstes ellers kommer der huller, og du ser allerede nu skrækscenariet for dig med et skrigende barn i tandlægestolen:o) Men din datter forstår ikke at det handler om ikke at få huller, hun oplever sikkert jeres konflikt som, hvem bestemmer over hvem og derfor kan det nogle gange hjælpe at give barnet indflydelse på hvornår og hvordan.
I stedet for at fokusere på, hvem der bestemmer, så fokuser på tænderne. Undlad at spørge hende 'skal vi børste tænder nu?', men sig til ...
... hende 'nu skal du have børstet tænder'. Måske kan du lave en aftale med hende om at hun får børstet tænder, når hun ligger i sin seng, eller imens at musikuroen spiller eller lignende, således at I får brudt den dårlige vane I er kommet ind i, hvor det hele ender i en konflikt eller en magtkamp.
Lad være med at bruge en vending som 'du skal'. Sig direkte til hende at du godt ved hun ikke kan lide det, men nogen gange må man gøre noget man ikke bryder sig om. Foreslå også en løsning, som 'jeg ved du ikke kan lide det, men så læser vi en historie bagefter' og lad hende selv vælge den bog der skal læses.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Tanken er at hun på den måde oplever at have medbestemmelse og det dermed ikke bliver en spørgsmål om hvem der bestemmer eller ej.
Håber du kan bruge noget af dette.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.