Svar: Hue til sommer
Hej med dig
At give jeres datter hue på løser ikke nødvendigvis din datter øreproblemer. Der er mange faktorer som spiller ind, det er ikke kun et spørgsmål om at barnets ører ikke må få træk, men om at barnet i det hele taget ikke må få træk og blive kold - heller ikke på brystet, på benene og på fødderne.
Derudover så kommer sundhed jo også indefra og Immunforsvaret styrkes ved at du sikrer din datter sund kost og ernæring, vitaminer. Det er f.eks. vigtigt at du giver hende fisk, fordi fisk indeholder f.eks. Selen, der kan virke som antioxidant.
Indeklima har betydning og det er vigtigt med frisk luft. Der skal luftes ud dagligt og støvsuges og tørres støv af en gang om ugen. Tobaksrygning, passiv rygning, hygiejne osv. alt sammen spiller ind på mellemørebetændelse og øreproblemer.
Når vi når april måned er det ofte ikke længere nødvendigt at give børn hue på. Og det er også vigtigt at barnet kan komme af med varmen og regulere sin temperatur netop fra hovedet.
Hvis det er lidt køligt om morgenen kan du godt vælge en hue som indeholder måske både uld og bomuld, ...
... fordi ulden kan være med til at temperaturregulere, men stille og roligt i takt med at sommeren kommer og det bliver varmere i vejret, så vil det være bedre at din datter får en sommerhat/bøllehat på. Den kan både læ lidt for vinden og kan også skærme for solen. Elefant hue og halsedisse er til vinterbrug.
Med hensyn til uldundertøj, så anbefales det ofte fra septemer til februar. Du kan naturligvis godt bruge det et par måneder endnu, fordi det temperaturregulerer, også i uld/bomuld typerne og vi har jo ofte tendens til at klæde os for lidt på, når vejret skifter fra koldt til varmt og solens stråler titter frem. Så lige nu i overgangsperioden, hvor det naturligt kan være svært helt at finde ud af, hvad man skal have på, så kan uld/bomuld være en god idé. Men i sommerperioden vil jeg normalt anbefale at man bruger bomuld.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtig dejligt at din mor er god til at strikke og sy, man kan faktisk lave den sødeste bøllehat enten ved at strikke, hækle eller sy .. så jeg vil foreslå at mormors påskeprojekt skal være en sommerhat til lillepigen .. :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.