Brev:
Kradser om natten
Kære Helen,
Mange tak for dit svar om mad. Det går bedre på den front, selvom to sæt tænder på en måned naturligvis udfordrer appetitten!
Jeg har endnu et spørgsmål som denne gang handler om hvordan vi får en bedre nattesøvn! Klokken 19 ammer jeg min datter, der nu er 8 1/2 måned, og hun falder i søvn mens hun spiser. Hun bliver lagt i seng og sover fint indtil 22.30, hvor jeg ammer igen. Igen falder hun i søvn mens hun spiser. Hun sover fint indtil ca 01 hvor hun vågner og er utilfreds. Hun er ikke sulten, men ligger og kradser, niver, vrider sig fra side til side, og bliver voldsomt frustreret hvis jeg forsøger at skærme mig lidt med dynen eller tager hende i hånden. Dette står på i alt fra en halv til to timer. Hun sover så til ca 5.30 hvor hun nogle gange vil ammes, andre ikke, men meget sjældent falder i søvn igen.
Hun er ganske regelmæssig med at sove formiddagslur på halvanden time uden ...
... amning fra ca kl 09, stå op, spise mad, lege og så ammes og sove halvanden time igen om eftermiddagen fra ca 13.30. Så jeg ammer 3 til 4 gange i døgnet.
Hun har altid sovet i vores seng da det har gjort natteamningen lettere for os begge, og det fungerer fint for hele familien. Altså lige bortset fra den sidste halvanden måned hvor vi skal igennem denne uro mindst 4 nætter om ugen!
Jeg har en stærk følelse af at hun har brug for mit nærvær om natten, men har samtidig svært ved at fortsætte vores natlige kamp. Min mand og jeg har talt om at jeg simpelthen ikke skal i kontakt med hende når hun vågner ved 01 tiden, og vi prøver også dette hvis det kan fungere, men jeg er ked af at prøve hvis hun virkelig har brug for at forsikre sig om mit nærvær. Har hun et behov som vi ikke imødekommer, eller er det 'bare' et spørgsmål om at hun skal vænne sig til at sove uden mit bryst?
Med venlig hilsen
Sisse
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.