Svar: Ængstelig efter sin sut
Hej
Tak for dit brev :)
Jeg kunne godt forestille mig at hvis I gav jeres dreng sutten på afmålt tid, når I kom hjem, så kunne den derefter få lov at ligge på sin plads indtil aften, hvor han så får den igen. Altså det at give ham den lidt, vil gøre at han så bedre kan acceptere at undvære den.
Jeg vil derfor foreslå at I, når I kommer hjem fra vuggestuen, sætter jer og læser i en bog. Han kan sidde på skødet eller sidde ved siden af jer i sofaen, så han får masser af fysisk kontakt og nærhed og mærker jer tæt på og han kan få sin sut, imens han sidder der og får læst sin historie - og når bogen så er slut, så skal sutten lægges på sin plads, hvor den så ligger og venter til han skal i seng.
Han lyder til at være meget glad for sin sut og det lyder ikke som om at ...
... han vil være parat til at smide den endnu. Det er derfor fint at lade ham beholde den og så give den en fast plads, hvor den venter. Han kan selv være med til at ligge den der, så han også ved hvor den er.
Hvis I fjerner sutten før han er klar til det, så risikerer I at han begynder at sutte på tommelfinger i stedet og det kan være en rigtig dårlig idé. Det kan tage årevis og han vil måske sutte på den, også når han starter i skole og det kan også påvirke hans tandstilling.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Brug af sut kan naturligt også påvirke tænderne og også hans sprog og derfor skal han ikke have sut hele tiden. Men han må stadig meget gerne have den når han skal sove eller lige 15 minutter når I kommer hjem, hvor han skal lande og finde ud af at skifte situation :)
Fortsat held og lykke med det :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.