Svar: Vil ikke ligge selv - 7 mdr.
Kære Lisa
Tak for dit brev og velkommen til :)
Det lyder som om at du har en rigtig fin datter, der naturligt søger din og andres kontakt og som virkelig nyder jeres selskab. Og det er naturligvis dejligt, også selvom du nogle gange synes det er hårdt.
Det er helt rigtigt, som din sundhedsplejerske har sagt, at du nogle gange skal prøve at lade Nadia være, du behøver ikke reagerer på alle de lyde hun laver og at hun nogle gange bliver frustreret betyder også at hun nogle gange får brugt sig selv lidt, får sparket lidt rundt med benene og bevæget sine arme, så hun pludselig finder ud af at hun godt kan selv.
Det er altid en forudsætning for at kunne underholde sig selv, at barnet er parat til det. Hun kan ikke lege eller ligge for sig selv, hvis hun er sulten, er træt eller hvis legen bliver for frustrerende og kedelig. Og jeg får lidt på fornemmelsen at du nogle gange ofte starter med at være på gulvet samen med hende og når du så tænker "så nu går det godt" og vil rejse dig og lave noget andet, så gider hun ikke mere. Og det er helt naturligt. Derfor skal du måske prøve nogle gange med det samme efter du har skiftet hende og givet hende mad, at lægge hende fra dig, så hun starter med at ligge lidt for ...
... sig selv og når det så ikke dur mere, så kommer du og hjælper hende videre.
Tiden vil naturligt arbejde for jer, så jo mere mobil hun bliver, jo bedre vilhun også kunne lege selv. Det bliver sjovere for hende, når hun begynder at kunne sidde, kravle og bevæge sig efter dig, søge dig osv. Lige nu er hun stadig meget afhængig af din hjælp, når hun vil have fat i sit legetøj, så kan hun godt prøve at krybe efter det, men ofte kommer hun baglæns i stedet for fremad og det er naturligt svært og frustrerende for hende.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Prøv at tumle så meget med hende som muligt, jo mere hun kan bevæges, jo bedre vil hun blive motorisk og jo mere vil hun på sigt også kunne være lidt for sig selv :)
Tag hende i den høje stol, når du laver mad,så hun kan se hvad du laver og hvad der foregår og lad hende føle at hun er med. Giv hende lidt ristede rugbrødsbjælker eller lignende i hånden at gumle på, imens hun sidder i sin stol, så hun har noget at tage sig til imens hun sidder der og snak med hende, kik på hende, fang hendes interesse. Brug din stemme, tal med forskellige lyde, brug også læbelyde osv. så hun mærker at hun har din kontakt, selvom I er ved siden af hinanden :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Hormonbehandling
Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.
Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.
Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.