Brev:
Jern og ammestop
Hej Helen ...
Tak for din gode brevkasse - jeg følger jævnligt med i svarene og "plukker" det, jeg kan bruge:-)
Lige pt har jeg et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med...
Min datter fylder 1 år i næste uge og er på alle måder (selvfølgelig), synes vi, det dejligste barn. Hun er så småt begyndt at gå, er i fuld gang i dagpleje og et meget aktivt og glad barn. Hun har som mange børn ved institutionsstart (startede 1 jan) været meget syg....
Spørgsmål 1:
Vores datter har fra start (som beskrevet i tidligere brev) været meget beværlig ift mad. Hun nægter flaske, sut og mere eller mindre, hvad hun ikke selv kan sidde med i hånden.
Hun spiste ikke den første halvanden måned i dagpleje, udover lidt youhurt, men er kommet fint i gang nu. Dog sættes hun lidt tilbage efter hver sygdom.
Hjemme vil hun kun spise små smagsprøver af vores aftensmad, men vil gerne efterfodres med lidt grød eller youhurt. Har prøvet at give hende lidt grød før, men resultatet er det samme.
Nu er spørgsmålet så, om hun skal have jern efter 1 års fødselsdagen, for hun får vitterligt ikke meget kød?
Skal jeg være bekymret over, at hun stadig er på så meget grød både ...
... hjemme og i dagpleje? Hun spiser mange grøntsager, som hun selv fedter med både i hånden og på gaffel...
Hun er ikke så stor, men har altid fulgt sin egen lidt lave kurve... Vejer 8,4 kg og er ca 76 cm...
Spørgsmål 2:
Pga hun ikke spiser så meget, har jeg fortsat amningen. Dog får hun kun når hun skal i seng, og så måske lidt i løbet af natten...
Hun har siden 6 måneders alderen sovet af H til, i hvert fald for os. Hun vågner konstant og kommer ind i sengen, hvor hun er afhængig af brystet. Skal jeg afvænne hende på den hårde måde, hvor det er fuld stop og evt ligge på en madres på hendes værelse, for lige at ligge en hånd på hende....
Hun er forøvrigt meget nem at putte i egen seng, men vågner som sagt stort set hver time, hvorefter jeg tager hende ind til os.... Tænker jeg vil bruge påske ferien til den store afvænning, så jeg ikke skal op på arbejde.... dog først efter hun er blevet frisk efter hendes 1 års vaccine (hun er altid blevet syg af vacciner)
Bliver ved med at håbe at hun begynder at sove mere, når maden er helt på plads...., men ved ikke om der måske er lidt dårlig vane i alle de opvågninger..
Ser meget frem til dit svar...
Venlig hilsen R
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to