Svar: Gravid og løft
Kære Line
Tak for dit brev og stort tillykke med at du venter dig, hvor er det dejligt :)
Selvom det at være gravid ikke er en sygdom, så anbefales det at man ikke løfter for meget, når man er gravid. Det anbefales at du ikke løfter noget der vejer mere end 12 kg og den samlede løftemængde må ikke overstige 1000 kilo per dag. Når man er 7 måneder henne anbefales det at man kun løfter det halve, altså samlet set kun 500 kilo per dag.
Hvis man løfter meget, så vil det være en belastning for kroppen. Du kan udover at få ondt i ryggen og i bækkenet også få blødning og der er risko for abort eller for tidlig fødsel.
Når man har et barn i forvejen, så vil det være en rigtig god idé at indarbejde lidt nye vaner og det betyder at du skal sætte dig ned i højde ...
... med din datter, når hun gerne vil i kontakt med dig, i stedet for at løfte hende op. Ligesom du naturligt skal sætte dig, når du tager hende på skødet osv. og meget gerne lære hende at hun selv kravler op på dit skød :) Det vil også være en rigtig god idé f.eks. at købe en lille trappestol eller lignende, så hun selv kan klatre op, hvor der er brug for det, så du ikke skal løfte hende.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du har brug for at løfte, så er det vigtigt at du er opmærksom på løfteteknikken og at du husker at knibe sammen i din bækkenbund. Det er også vigtigt at du prøver at løfte ved at bruge styrken i dine ben og at du holder det du løfter så tæt ind til kroppen som muligt. Får du på nogen måde ondt, så skal du ikke løfte.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.