Brev:
Nul grød og frugtmos
Kære Helen
Min datter vil ikke have nogen former for frugtmos. Har prøvet æble, pære, banan, mango, blomme og diverse blandinger. Til gengæld vil hun gerne have lidt frugt at sutte på, så det får hun, og så har jeg tænkt mig at prøve det frugtmos indimellem for at se, om hun skifter mening.
Til gengæld melder hun pas på alle former for grød nu. Til at starte på ville hun gerne have ris- og majsgrød, men nu er munden stort set LUKKET, når der serveres den slags. Har også prøvet med qiunoa-flager, men det ville hun slet ikke røre. De første par gange jeg serverede havregrød for hende, spiste hun godt nok lidt af det, men det er forbundet med lidt utilfredse lyde og lidt klynk, så det er ikke ligefrem en hyggelig spisesituation. Jeg prøver at aflede hende undervejs, hvor vi tager nogle pauser (dog uden at vi sidder ved bordet sætlig længe). Så drikker vi vand af en kop, får sutten eller leger med noget. ...
... Derefter får hun lidt mos igen. Efter et par mundfulde, begynder de utilfredse lyde igen, og hun viser mig, at hun ikke vil have grøden.
Al grøntsagsmos kører faktisk ned, men er det en hård omgang for maven med tre gange grøntssager på en dag? Vi er jo oppe på tre måltider - morgen, middag og aften. Middag og aften får hun grøntsager og morgen er det grød. Jeg vil prøve at lave øllebrød til hende for første gang i dag og servere det til middag.
Som mellemmåltider får hun rugbrødshapsere fra ovnen (efter din opskrift), lidt frugt eller grønt i hånden, som hun kan gumle på eller også prøver jeg med lidt frugtmos, som indtil nu afvises med et ansigt, der ser ud som om, at mosen er alt for sur. Jeg tænker på, om hun synes grøden smager af for lidt og har overvejet at prøve med lidt grøntsagsmos som topping. Vil du komme med nogle indspark til mig, som måske kan hjælpe os videre?
Venlige hilsner fra
Karina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.