Svar: At sige farvel
Hej
Det vil ofte være en rigtig god idé at aflevere barnet tidligt i en periode. som jeg læser dit brev, så er der ofte kommet flere børn, når din datter skal afleveres - du skriver "masser af børn ville snakke med hende" og jeg tænker at det vil hjælpe hende, hvis hun i en periode bliver afleveret som en af de første.
Det vil for det første være et mere roligt hus at komme til. Pædagogerne vil have tid til at tage sig af hende og møde hende og det kunne f.eks. være en god idé hvis hun kunne spise morgenmad i børnehaven. Mange institutioner har mulighed for at børnene kan få morgenmad hvis de afleveres før kl 8 om morgenen. Det at blive afleveret til morgenmad, vil give din datter noget at tage sig til når hun træder ind af døren, hvor hun lige nu lyder til at have svært ved at give slip, fordi hun ikke rigtigt ved hvad hun skal eller bliver usikker på det hele, fordi mange allerede er der, og er igang med at lege og ligesom har haft tid til at falde på plads. Så det virker meget voldsomt på hende at komme der.
Det vil også være en rigtig god idé hvis børnehaven har en stue med vindue ud mod vejen eller ud mod legepladsen, så I kan aftale, at når du går, så går hun hen på den stue og vinker til ...
... dig. Igen - så ved hun hvad det er hun skal og I får sagt ordentlig farvel. Og det er vigtigt for jer begge at sige farvel - men det giver også en ro, at hun ved, hvordan farvel skal siges og hvordan rutinerne er - helt præcist det samme hver dag - I møder ind, hun tager overtøjet af, finder sutskoene frem, tager dem på, sætter madkassen i køleskabet, I går ned i fællesrummet og siger godmorgen, hun sætter sig evt. og spiser morgenmad og du kysser farvel ved bordet og går - eller hun gå til vinduet og du kysser farvel og går ud - hun står i vinduet og venter på at du går rundt om bygningen, vinker og går igen.
En helt fast aftalt struktur vil være rigtig godt for hende :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og ja - tiden skal ikke trækkes, for hvis hun mærker at du virker usikker over at skulle gå, så vil hun tolke det som om at noget er galt og du ikke er helt sikker på at hun kan klare det. Så det er også vigtigt at du signalerer, at det her er der fuldstændig styr på og du har tillid til at det kan hun sagtens og det er et godt sted at være. Modsat, hvis hun en dag lige har brug for at du bliver der lidt, lige få et ekstra kram osv. så skal hun naturligvis også have lov til det :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.