Svar: At tage afsked på en god måde?
Kære Mamama
Din dreng har en alder nu, hvor han godt ved at du ikke er forsvundet for evigt, når du går - men han kan ikke forholde sig til tid og ved derfor ikke om du kommer igen om 5 minutter eller om 5 timer - og derfor er det naturligt svært for ham, når du går.
Børn i din drengs alder har naturligt også rigtig svært ved at skifte situation. Han har det jo så hyggeligt, når du er der, så at du pludselig går og situationen ændrer sig, er utrygt og det har han ikke lyst til. Han ved jo ikke, hvad han skal, han føler bare at hyggen brydes ... Derfor er det rigtig vigtigt at de der passer ham signalerer ro og overblik og at de rigtig gerne vil ham - det er vigtigt at mormor og morfar viser ham at nu skal de have det rigtig sjovt og dejligt sammen.
Og det er på samme måde rigtig vigtigt at du signalerer at du har fuld tillid til at mormor og morfar kan finde ud af det. Hvis han mærker at du er utryg og at du har svært ved at gå, så vil han naturligt tolke at noget er galt og så vil han ikke blive rolig. Han aflæser dig tydeligt og du skal overveje meget, hvad signaler du sender.
Du skriver at du nogle gange er listet ud af døren og det er ikke nogen god idé. Det vil kun forstærke hans ...
... følelse af at du forsvinder og det vil ikke gøre ham tryg. Det er derimod vigtigt at du siger farvel tydeligt, giver ham fra dig over i mormors favn, så han direkte mærker at du "overgiver ham i en andens varetægt" og siger "nu kører jeg, mormor passer på dig, jeg kommer igen" og så går du. Mormor og han kan sammen vinke i vinduet til dig imens du går, så han ser at nu går du væk. Og så er du væk og de to laver så noget sjovt sammen, sætter sig og spiser eller noget andet, så han afledes og kommer videre.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det vil være en rigtig god idé at I leger gemmeleg, hvor I øver det at være væk og finde hinanden. Det vil også være en rigtig god idé at du generelt øver det at sige farvel og hej til ham. Når du f.eks. går ud med skraldeposen så siger du "jeg går lige ud med skrald" og så hører han at du går, døren smækker, dine skridt, og få minutter efter kommer du igen. Når du kører op for at handle så siger du på samme måde farvel og fortæller hvad du skal og her går så lidt længere tid inden du vender tilbage. Når du kommer hjem, så møder du ham, giver ham et stort knus og siger hej og gentager "jeg var lige oppe at handle, nu er jeg hjemme igen".
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.