Annonce

Annonce

Svar: Afhængig af sut


19. marts 2012

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Betina

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det lyder som om at sutten er rigtig vigtig for jeres dreng. Han bruger den både, når han skal sove og når han er ked af det og har brug for trøst, men han bruger den også ind imellem, når han skal slappe af og finde ro.

Han er kun knap 2 år gammel og er blevet storebror og der sker på den måde store ændringer i hans liv lige nu. Jeg synes det vil være synd at tage sutten helt fra ham og i risikerer også at han så begynder at sutte på tommelfinger i stedet, hvilket kan være mere problematisk. Tommelfingeren kan ikke fjernes og kan derfor bruges i årevis og samtidig giver det også større risiko for tandskader, hvis han sutter på tommelfinger.

Det er derfor vigtigtog helt okay at han stadig har sin sut, men I skal naturligvis forsøge at begrænse brugen. Det vil være rigtig godt at I beder ham om at tage sutten ud af munden når han taler og det vil også være rigtig godt at I finder en plads, hvor sutten ligger og hvor han selv er med til at ligge den, når han ikke bruger den. Der ligger den og venter til hans skal sove, hvor han så får den igen. Den skal ikke fjernes når han er ked af det, men når han virker til at have overskuddet til at I kan prøve at lægge den lidt væk :)

Det vil være en rigtig god idé at forsøge at introducere en bamse i stedet, som på sigt kan trøste i stedet for sutten og som han kan have med sig, når han passes af andre. Den vil fungerer som substitut og jer, når I ikke er der til at trøste. Lige nu skal den bruges hver gang han er ked af det og normalt får sin sut, bamsen skal indgå som noget helt fast. Slår han sig og får plaster på, så får bamse også plaster på osv. og til sidst kommer bamse på den måde til at fylde mere og mere.

I starten altså både sut og bamse og stille og roligt kan bamse ...


Annonce

... så fylde mere og mere og sutten mindre og mindre. Lad ham selv komme ud og vælge, det er ikke sikkert den bamse som du synes bedst om er en som han fatter kærlighed for :)

Det vil være en rigtig god idé at læse bøger for ham om at skulle slippe sutten. Det er lettere at læse om andre og det vil guide ham ind på at sut er noget man ikke behøver have i munden hele tiden. Læs evt. også på stopsy.dk Men stadig er han kun to år og må altså gerne have og bruge sin sut. Han er stadig bare en lille dreng :)

Med hensyn til det orale behov, så kan det godt være at jeres dreng har et større suttebehov og behov for at undersøge mere med munden end andre børn. Mange børn vil dog putte ting i munden for at undersøge dem på denne måde indtil de er ca 3 år gamle - det er derfor at småt legetøj ikke er beregnet til børn under 3 år .. :) Og igen, han er jo ikke ret gammel :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn kan have glæde af mundmotorisk stimulation og måske har jeres dreng det .. En ergoterapeut vil kunne tilbyde dette og give jer små øvelser, som I kan lave med jeres dreng ... Ergoterapeuter med uddannelse indenfor sansemotorik / sanseintegration kan hjælpe jer. Det kunne måske hjælpe, så han ikke tygger sine sutter i stykker. Jeg har også hørt at kranio-sakral terapeuter nogle gange kan hjælpe med mundmotorik ... dette er naturligvis mere alternativt ... :)

Det er vigtigt at I giver ham mad, der skal tygges, så han får mad med masser af bid og som kræver tyggemodstand. Det er vigtigt at lysten til at bruge sin mund og lysten til at bide osv. stilles på mad. Så han skal ikke have for meget skemad eller blød mad og nogle gange skal I ikke skære brødet eller æblet ud i for små stykker, han må gerne bide af det og udfordres, når han spiser.

Håber at I kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex

Dagtilbud til børn

Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.

Dagtilbud omfatter:

- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn

- Børnehaver for 2-6-årige

- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper

- Fritidshjem

- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.

Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.

Hvis I ønsker at få jeres barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce