Brev:
Nedtrapning af amning og opvågning ved lure om dagen
Hej Helen.
Jeg må have din sparring angående min datter. Hun bliver 7 måneder om en uge. Hun er en smilende pige, ruller rundt, ved at blive rigtig god til at sidde og er rigtig god til at spise. Kan se hun er begyndt at lave tyggebevægelser. Det var lidt om hende.
Jeg skal stoppe med at amme om 3 uger, da min mand overtager barslen. Som det er nu, bliver hun ammet fra begge bryster kl ca 9, 14 og 03. Kl 18.30 får hun en flaske mme til natten, der tager hun ca 160 ml. Derudover drikker hun vand af kop og lidt sødmælk til aftensmaden. Hun er god til at drikke af kop. Hun har fået flaske til natten siden hun var 4 måneder, da det var en god erfaring vi havde fra den store på 2 år.
Hvordan vil du anbefale overgang til fuld flaske? Er der en bestemt amning der er bedst at erstatte først eller?
Mit andet spørgsmål går på lure i løbet af dagen.
Hun står op ca kl 6-6.30 og putter lidt videre i vores seng.
kl 7.30 havregrød, ammes ca kl 9. og får herefter lidt frugtmos, synes ikke det gør forskel på rækkefølgen på amning og frugtmos for hendes lur. Hun puttes i barnevognen mellem 9.30-10, da hun er træt og vi plejer ikke at gå i mere end 10 minutter før hun sover. Så stiller vi ...
... vognen i haven. Den sidste måneds tid er hun begyndt at vågne efter ca 20 min, vi ruller hende, da vi kan se hun er træt, hun plejer at falde hurtigt i søvn igen, sover måske 20 min mere og virker frisk. Hvor meget skal vi få hende til at sove igen? Har ikke altid tid til at trille i haven, da vi også har en på 2 år, som jo skal ses efter.
Vi følger din bog "børn og mad" med måltiderne og hun spiser med god appetit. Det sammen mønster kan gentage sig med den næste lur, hun puttes som regel mellem 14-15, alt efter hvordan den første lur er gået. Nogen gange lykkedes det at få hende til at sove ca 2 timer i den ene lur og ca en time i den anden lur, men
det er oftest fordi den ene kan gå med hende igen igen, for så har hun det med at falde i søvn når vi har været rundt med hende af 3-4 omgange, men der er umuligt når vi er alene med dem. Skal vi bare fortsætte eller hvad synes du? Hun bliver puttet til natten kl ca 19, sover til ca 03, måske får hun en sut i løbet af natten, men ammes først kl 03. Så hun sover godt om natten.
Med venlig hilsen
de 2 guldklumpers mor
Har også læst din sovebog og støt dit barns udvikling, men har brug for sparring til vores konkrete situation.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.