Annonce

Annonce

Svar: Tidligere i seng uden powernap?


17. marts 2012

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære mor til verdens sødeste dreng :)

De fleste børn vil, når de er 4-6 måneder gamle, trives med at sove en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på eftermiddagen eller først på aftenen.
Det vil sige, at det ofte først er omkring 6 måneders alderen at barnet begynder at kunne nøjes med 2 lure dagligt og dermed springe powernappen sidst på dagen over.

Det er også helt normalt at børn i 4 måneders alderen sover deres 3. lur så sent på dagen, at de også går sent i seng. Det er således lige efter bogen, at jeres dreng ofte ikke sover før 21.30-22, med den alder han har.

I takt med at han bliver ældre, så vil søvnen også ændre sig. Han vil begynde at få længere vågenperioder i løbet af dagen og også søvnens sammensætning vil ændre sig, så han vil sove anderledes. Skemaden introduceres stille og roligt og det vil naturligt også være med til at give mere rytme, i takt med at han får skemad, som serveres nogenlunde til samme tid hver dag - først til frokost og senere til aften, så vil der også skabes mere rytme i løbet af dagen. Morgenmaden kommer til og igen ændres rytmen, han begynder at få et fast tidspunkt at stå op på, spiser morgenmad leger, aktiveres, får mælk, sover formiddagslur osv. osv. Så stille og roligt ændrer tingene sig altså med tiden.

Så når du spørger hvordan I bedst vænner jeres dreng af med powernappen så er det ikke endnu og måske vil det gå helt af sig selv. I takt med at hansrytme ændrer sig osv. så vil han sandsynligvis ...


Annonce

... begynde at protestere over at blive lagt, han vil ikke være træt nok og viser ikke behov for at sove eller han begynder måske at sove kortere og kortere og kan stille og roligt undvære eftermiddagsluren - men lige nu har han naturligt brug for den og skal have den.

I kan sagtens putte jeres dreng med en putteklud nu. Det kan være en god måde at få ham fra favn og ned i egen seng og det kan minde lidt om at være hos jer, kluden kan dufte af jer osv. De fleste børn er dog mellem 12-18 måneder før de tager en putteklud eller puttebamse til sig og bruger den bevidst :)

Nogle børn fravælger sutten fuldstændig, andre børn vil pludselig acceptere den og I kan naturligvis godt blive ved med at forsøge og se om han en dag tager imod den. Du kan forsøge dig frem med forskellige suttemodeller - måske kan du finde en der minder om den ammebrik I har brugt - måske vil han hellere sutte på en silikonesut end en naturgummisut, fordi han har været vant til at die på brik ... :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når I triller ham i søvn, så prøv stille og roligt at lære ham ikke at skulle være i bevægelse for at sove, ved at trille ham mindre og mindre og holde pause en gang imellem .. :)

Læs også min bog "Helens bog om børn og søvn", som netop er udkommet i ny og udvidet udgave. I den kan du læse om børn og søvn i forskellige aldre og hvad du kan forvente hvornår. Ligesom du også finder gode råd og forskellige løsninger til de søvnproblemer I og mange andre har :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dagtilbud til børn

Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.

Dagtilbud omfatter:

- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn

- Børnehaver for 2-6-årige

- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper

- Fritidshjem

- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.

Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.

Hvis I ønsker at få jeres barn...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce