Brev:
Tidligere i seng uden powernap?
Kære Helen.
Der er heldigvis sket rigtig mange gode ting siden sidst jeg skrev :-).
Vi har haft stor succes med at tage den ene side af tremmesengen og bruge sleep bee posen om natten. Jeg ammer ham nu kun 2-3 gange om natten i forhold til før hvor han meldte sig ca. 6 gange, så det går den rigtige vej. Han kan nu tage et stræk på 5 timer :-). Jeg besluttede mig for igen at forsøge at stoppe med ammebrikkerne og han spiser nu uden (det har dog gjort rigtig ondt på mig, da jeg han har tillagt sig en uhensigtsmæssig sutteteknik med ammebrikkerne) men det er i klart bedring. Jeg supplerer dog op med modermælks erstatning. Vi er ikke startet med grød eller vælling endnu.
Hans rytme svinger stadig men ser oftest sådan ud: Han vågner hver morgen kl. 8. Så får han en formiddags lur i ca. 1½-2 timer, 1 times lur om eftermiddagen og en halv time-1 time til aften. Jeg går i seng ...
... sammen med ham kl 21.30-22 tiden. Vi har prøvet og ligge ham til nat der hvor han får en ”aften powernap” men han vågner op straks efter jeg er gået ud af soveværelset og er meget frisk.
Mit spørgsmål er hvornår det vil være hensigtsmæssigt og ligge ham tidligere i seng og undvære powernappen? Hvordan vænner vi ham mon bedst af med den?
Mit andet spørgsmål er hvornår børn får et forhold til en bamse eller sutteklud. Lige nu virker det nemlig som om han ikke finder trøst ved nogen af delene. Han vil desværre ikke bruge sut (det er ikke et problem om dagen) men jeg ville ønske han havde en ting og ligge og falde i søvn med. Pt. hjælper vi ham til at sove ved at vugge ham, sove eller trille altan barnevognen frem og tilbage om dagen. Er der et alternativ til en sut? Og har du erfaring med at nogle børn starter senere med at bruge sut?
Hilsen
Mor til verdens sødeste dreng :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.