Annonce

Annonce

Svar: Dagslure - 6 mdr.


15. marts 2012

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Karina

Dejligt at høre at du også har købt min bog om børn og søvn - og er der noget du ikke finder svar på, så skal du naturligvis bare spørge :)

Jeres datter må stadig gerne sove 3 lure dagligt. Da hun står op kl 6.30 sover hun sandsynligvis både formiddagslur og middagslur tidligt og kan derfor ikke klare sig igennem eftermiddagen uden sin powernap der og det er helt okay, den skal du naturligvis give hende :)

Nogle gange vil hun vågne næste op, når hun skifter søvnstadie, andre gange vil hun sove lidt lettere uden at vågne og vil så komme videre til næste stadie - man kan sige at søvnen kører i bølger og ind imellem bølgerne, hvor hun sover lettere og dybere, vil hun også drømme. Du vil kunne se på hende, når hun sover dybt og kroppen er helt afslappet, sutte falder ud af munden osv. Og du vil kunne se når hun sover lettere og drømmer, hun smasker, virrer med hovedet, småklynker måske osv. og det gør hun i søvne.

Du spørger om I kan gøre noget for at støtte hende bedre i søvnen om dagen og man kan sige at med den alder hun har nu, vil det være rigtig godt at I forsøger at køre en nogenlunde ens rytme dagen igennem. Det vil sige faste tidspunkter hvor hun står op og hvor hun puttes, faste tidspunkter for leg og aktiviteter og faste tidspunkter for mad og mælk. Og det er stadig vigtigt at lade mælken indgå som en fast del af hendes putteritual og det vil være rigtig godt at hun får skemad, når hun vågner af en lur og får mælk inden hun skal sove igen.

Det ...


Annonce

... vil også være en rigtig god idé at arbejde på at middagsluren er dagens længste lur, så hvis hun har tendens til at vågne op efter kun 45 minutter og er svær at få til at sove igen, så lad denne lur være formiddagsluren. Tag hende her op, leg med hende, giv hende frokost, aktiver hende, skift hende, giv hende mælk og put hende så til middagsluren som så meget gerne må være en længere lur. Det kan nogle gange være en god idé at trille en tur med barnevognen midt på dagen, for på den måde at holde hende sovende og få påvirket hendes indre ur, så hun af sig selv begynder at føle behov for at sove en lang lur midt på dagen.

Det kan også nogle gange være en god idé at lægge sig sammen med hende og netop hjælpe hende videre i søvnen med nærhed og fysisk kontakt. Og du kan også have glæde af at få en lur midt på dagen og det kan være rigtig dejligt at sove sammen i soveværelset, nedrullede gardiner, frisk luft :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En middagslur af en vis længde vil gøre at eftermiddagen ikke bliver så lang og hun derfor vil have mere overskud sidst på dagen :)

Det er fint at I er opmærksomme på sutten og det er også fint at I forsøger at putte med en putteklud. Det kan godt give hende tryghed og symbolisere lidt det at være i jeres favn og kluden kan dufte af jer og på den måde give genkendelighed. De fleste børn vil dog være mellem 12-18 måneder før de begynder at bruge puttekluden bevidst, så det kan I ikke regne med at hun gør endnu .. :)

Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce