Brev:
Dagslure - 6 mdr.
Kære Helen
Jeg er simpelthen så ærgelig over at jeg ikke har fået købt den nyeste udgave af din bog om børn og søvn. Jeg vidste ikke, at der var en ny udgave på vej, så jeg har lige købt den gamle. Kan se, at du skriver noget om dagslure i din nye bog, og dette spørgsmål relaterer sig netop dertil.
Vi er inde i en herlig periode lige nu. Min datter sover så fint om natten. Puttes mellem 20 og 21 og vågner ca. kl. 6.30 med to natamninger. Så er hun i fald gang med at smage på noget forskelligt finger- og skemad, og så leger hun simpelthen så godt - både med sig selv og med os - det er en fornøjelse.
Hun tager stadig tre dagslure, og nu består vores problem ikke i, at hun sover for længe mere - istedet tager hun kun ca. 4 timer i løbet af dagen, og så vågner hun konsekvent efter ...
... de 45 minutter, hvor hun bevæger sig fra en søvnfase til en anden. Så skal hun lige have sutten at gumle på, og så sover hun for det meste videre. Men starter hun så forfra i søvnfaseren igen? Og kan vi gøre noget for at støtte hende bedre i søvnen om dagen?
Nogle gange vågner hun helt op og kan ikke lulles tilbage i søvnen igen. Så ender det tit med at hun er pylret om aftenen, fordi hun sikkert godt kunne have brugt noget mere søvn i løbet af dagen. Hun er meget glad for sin sut, men hvis hun kan puttes uden den, så gør vi det - det er dog sjældent. Hun har også en putteklud, som hun selv tager fat i, når hun mister sutten, men hun kan ikke falde i søvn med den - det ender tit med at hun bliver sur på den, fordi hun får den over hovedet eller lignende.
Venlige hilsner fra
Karina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.