Brev:
Vil ikke sidde på numsen
Hej Helen!
Hold da op - kan lige se at det snart er 1 år siden jeg sidst har haft brug for hjælp... det må jo gå den rigtige retning!
Det går i hvert fald godt og Karla er blevet en frisk og glad lille pige med masser af krudt i røven. Hun lærte at gå da hun var 11 mdr og hun spæner hun rundt. Er begyndt at sige en masse 1 stavelsesord.
Vi har derimod en udfordring med at hun ikke gider sidde på numsen ret lang tid af gangen. Når den værste sult er stillet (læs: kun lige nogle mundfulde), så begynder hun at bevæge sig i stolen, forsøge at rejse sig, sætte sig på knæ osv. Hun vil gerne fortsætte med at spise, men hun skal lige lege lidt rundt på stolen eller gulvet imens. Vi siger "ned på numsen" HELE tiden synes jeg. Jeg har løftet hende væk fra bordet, har taget tallerknen og hun får den første tilbage når hun igen sidder på numsen.... men jeg synes bare ikke ...
... det bliver bedre. Og mit dilemma er jo at hun også skal have mad for at blive mæt. Så nogle gange kravler hun op på en stol ved siden af mig (ikke hendes egen trip-trap) og når hun så signalerer at hun vil have en bid, så tager jeg en bid mad på en gaffel fra hendes tallerken og putter i munden på hende, hvorefter hun igen forsvinder ned på gulvet. Jeg vil jo gerne have at hun lærer at man skal holde sig til ved bordet og spise mens der er mad.... men jeg er samtidig bange for min nattesøvn, hvis ikke hun får mad.
Det skal siges at hun spiser normalt rigtig godt og meget i løbet af dagen, så hvis det bare var aftensmaden, så overlevede hun nok. Men det er alle måltider at hun ikke kan/vil sidde stille.. også i vuggestuen.
Har du en god idé?
Venlig hilsen
Christina
P.S Vi har ikke noget at spænde hende med i stolen. Hun sidder skiftevis i Ikea-højstol og triptrap.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.