Brev:
Sovemiljø
Kære Helen
Jeg er ny medlem på siden og synes det virker som en rigtig god brevkasse.
Jeg venter en pige meget snart (hun kan komme hvilken som helst dag nu ;-)). Jeg har haft stor glæde af, at læse din bog om søvn som en del af forberedelsen til den første tid med vores baby. Jeg har alligevel et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med:
Vores barn skal sove i en vugge lige ved siden af vores seng. Da jeg lider af kronisk migræne er det vigtigt for mig at der er frisk luft i soveværelset, og vi har derfor aldrig varme på om natten og som regel også et vindue på klem (med mindre det er under eller i nærheden af frysepunktet uden for). Om sommeren har vi som regel et eller flere vinduer helt åbne. Som jeg har forstået det er det godt for babyer at sove i et rum med frisk luft. Men jeg er i tvivl om det alligevel er for koldt for hende og om man særligt i den allerførste tid skal have det ...
... lidt varmere. I så fald vil jeg naturligvis lade hendes behov komme først. Eller om det er fint hvis man bare sørger for, at hun har passende tøj og lun dyne?
Vuggen står et godt stykke fra nærmeste vindue og vores dobbeltseng er desuden imellem, så der burde ikke være træk, men rummet kan godt blive ret koldt. Jeg har prøvet at måle temperaturen om natten og her mens det har været koldt uden for kan den godt komme ned på 13-14 grader. Som regel vil den dog være omkring 16-17, særligt nu hvor det er ved at blive varmere.
Vil det være en god ide at give hende en lille hue på om natten eller er det noget med at det ikke er så godt for dem at sove med det? Jeg tænker også om der kan være nogen risiko forbundet med hvis en baby sover med en hue der bindes under hagen (som de jo som regel gør) - dette gælder også ved dagslure ved ture i barnevogn mv??
På forhånd tak for hjælpen.
Venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.