Annonce

Annonce

Svar: Hvornår kan vi fortælle om sæddonation?


5. marts 2012

Kategori:
Alder:
4 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Mor til 4

Tak for dit brev :) Hvor er det dejligt, sikken fantastisk verden vi lever i - jeg bliver så glad, når jeg læser dit brev. Tænk at I får fire skønne børn og at det kan lade sig gøre, når din mand har været så syg, at der er de muligheder og at I vælger det ... :)

For børnene vil far naturligvis altid være far, det kan ikke være anerledes. Men biologisk vil der jo være andre gener inde over og det kan godt tænkes, at børnene når de bliver teenagere eller voksne og måske selv får børn, vil tænke mere over dette. Det kan naturligvis have noget at sige om I har valgt en åben eller en anonym doner, det kan have noget at sige om alle børn er lavet med samme doner - den situation I står i vil naturligt kunne give forskellige tanker og også forskellige ønsker/behov hos jeres børn.

Jeg er helt enig med jer i at det vil være rigtig godt og meget vigtigt at fortælle jeres børn tingene som de er. Og de skal vide det så tidligt som muligt - hvis jeg skal sætte alder på, så vil jeg sige mellem 2-5 år - de bør vide det før de kommer i skole.

I skal, som I også har gjort for jeres dreng, beskrive helt naturligt og på et nivau, hvor de kan følge med, hvordan børn kommer til og som udgangspunkt fortælle det som om at "I selv har lavet alle børnene" - hos jer er der bare den ene forskel at de små haletudser kommer fra en rar mand og at en læge eller lignende har hjulpet med at få dem op til mors æg ...

Det kan være en rigtig god idé at fortælle ud fra en bog og der findes så vidt jeg ved 3 børnebøger, som behandler eller kredser om emnet:

"Hvor er Karlas far" om to årige Karla, der blevet til ved hjælp af en ...


Annonce

... sæddonor. Karla forstår det ikke helt, men han må være en flink mand, fordi han har hjulpet mor og Karla så de kunne få hinanden. Den er skrevet af Pia og Karla Olsen.

"Slottet med de mange værelser", som giver et indblik i de mange forskellige måder som børn kommer til verden på. Nogle bliver til på en fertilitetsklinik, andre i soveværelset, nogle børn adopteres. Nogle børn har to mødre, nogle børn har ikke nogen far osv. Den er skrevet af Maruska la Cour Mosegaard og Helene Goldberg. Du finder den i min bogguide under ´bøger for børnehavebørn´.

"Forunderlige familier". Hvorfor synger vi ".. og hjemme venter mor og far ..." når vi synger fødselsdagssang - det er ikke alle børn hvis mor og far bor sammen. Hvorfor har Ester 2 mødre?" osv. bogen giver svar på nogle af de spørgsmål der kan opstå, når man er adopteret, er far og bor alene med sin søn, er familie med sammenbragte børn, er mor der er blevet gravid med donersæd eller er et lesbisk forældre par. Den er skrevet af Gitte Lyngbye og Kathrine Hvidman.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det være en rigtig god idé at læse om andre familier og læse om forskelligheder for på den måde at give plads til at jeres familie heller ikke er en "almindelig" kernefamilie - selvom I jo virker sådan og har det sådan :)

Og når jeg anbefale at de får det at vide nu, så er det fordi børn ikke må føle sig snydt, de må ikke føle at I har holdt noget skjult for dem. Og der er altid en risiko for at familiemedlemmer eller andre pludselig taler over sig. De skal vide det, når de er små, så de har en fornemmelse af at "det har jeg altid vidst" :)

Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning - gravid

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...

Læs mere i Babylex

Madpakke og børn

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)

Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce