Svar: Kursus
Kære du
Børn har normalt to primære omsorgspersoner - mor og far, som tager sig af dem, passer på dem og hjælper dem. Og når den ene ikke er der, så vil den anden naturligt tage over.
Din dreng vil derfor være helt tryg ved at være hjemme hos far. Han vil have næsten samme hverdag som han plejer og vil være tryg ved situationen som den er.
Han vil naturligvis ikke kunne forstå hvor du er henne og vil heller ikke kunne forholde sig til tid. Han vil dog godt kunne spørge efter dig "hvor mor?" og far vil kunne bekræfte at du kommer hjem igen og på den måde betrygge jeres søn i at du ikke er helt forsvundet. Han vil ikke kunne forholde sig til tid og vil derfor ikke kunne forholde sig til, hvad det betyder hvis far siger "mor kommer på ...
... fredag", men han vil godt kunne fohrolde sig til så kort en forklaring og måske sige "mor, fredag?" og far kan besvare "Ja, mor kommer igen på fredag" eller lignende.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal være forberedt på at han sandsynligvis ikke flyver dig om halsen, når du kommer hjem. Han kan godt signalere afstand og holde godt fast i far. Det er helt naturligt at han vil afvise dig, det vil være som et signal om at det ikke var helt okay at du pludselig var væk. Men det er et sundhedstegn og du skal her forsøge at være så afslappet som muligt, vise ham at du er præcis som du plejer at være og hele tiden vise ham at du gerne vil ham :)
Så ja, din dreng kan godt klare at være hjemme sammen med far i 5 dage, hvor du er på kursus - det bliver dog sikkert hårdt for dig ...:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.