Svar: Opbevaring af grød m.v.
Kære Karina
Det er rigtig dejligt at høre at jeres datter er glad for skemad, det lyder som om at I har ramt det rigtige tidspunkt at starte på :)
Du må gerne variere mellem risgrød, majsgrød, hirsegrød, boghvedegrød og quinoagrød, så hun nu får lidt forskelligt fra dag til dag eller hver 2-3 dag. Du kan f.eks. give forskelligt mandag og tirsdag, vænne tilbage til risgrøden som hun kender onsdag, og torsdag give det du også gav mandag, så det bliver mere kendt igen. Så hun får lidt forskelligt og også møder det samme flere gange og bliver tryg ved det. Risgrød og majsgrød laves ofte af mel og bliver derfor meget lind i konsistensen, hvor hirse, boghvede og quinoa laves af flager og det giver en mere fnugget konsistens. Frem mod 6 måneders alderen vil det være rigtig fint at prøve med den lidt mere "fnuggede" typer for at vænne hende til lidt mere struktur i munden.
Du må gerne begynde at variere yderligere ved at tilsætte lidt frugtmos som topping. Det giver en ny smag og maden ser også vidt forskellig ud alt ...
... efter om der er jordbærmos, abrikosmos eller sveskemos på .... Du behøver ikke komme frugt på hver gang, men gør det en gang imellem, for netop at give variation.
Du må også gerne begynde med grøntsagsmos om aftenen nu :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du opbevarer mad i køleskab, så bør det opbevares i en bøtte eller skål beregnet til opbevaring af mad. Der bør bruges låg eller maden bør tildækkes med film eller folie. De bøtter og skåle du opbevarer mad i skal være rene, det vil sige vasket op i hånden med opvaskemiddel eller vasket op i opvaskemaskine. Hvis du er meget bekymret over sæberester, kan du skolde dem med rent kogende vand efter vask, men det bør normalt ikke være nødvendigt, når der er tale om almindelig service. Der gælder specielle regler for sutter og sutteflasker :)
Også den ske hun spiser med og den skål eller tallerken, som du serverer maden fra, det glas hun drikker vand af osv. kan være som det service I andre normalt bruger.
Fortsat god appetit - og dejligt at høre at du har købt flere af mine bøger : ) Tak for det!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.