Brev:
Kommende storebror skal lære at sove i egen seng
Hej Helen,
Nu har jeg brug for et godt råd igen.. :-)
Det handler om at min søn på 23 mdr skal være storebror om et halvt år. Min søn falder fint i søvn om aftenen og sover på sit eget værelse indtil klokken midt om natten (hvilket som helst tidspunkt mellem kl 00 og 05), hvor han vågner og vil ind til os. Jeg kan mærke, at han har brug for mig. Kan kryber ind til mig og placerer selv mine arme, som han nu gerne vil krammes, til dette ritual er det kun mor der duer. Hvis far prøver, ender det i skrig og skrål. Jeg vil gerne give ham den tryghed, han har brug for, og synes også det er dejligt at ligge med ham i armene. Ind til videre sover vi alle godt, og det har indtil nu været en fin løsning for os.
Spørgsmålet er, hvornår skal jeg begynde at prioritere at få ham til at sove videre i sin egen seng? Jeg mener, hvor lang tid kan jeg vente inden lillesøster kommer, uden at han kommer til at føle, at han bliver smidt ud af soveværelse, og hans plads bliver overtaget af den lille nye? På den ene side vil jeg jo gerne give ham den tryghed, han har brug for, men jeg vil jo også gerne have ham vænnet fra vores seng tids nok til, at han finder det naturligt at sove hele natten i sin egen seng.
Jeg er pt sygemeldt på grund af smerter i lænden, jeg håber ikke det er en sygemelding som kommer til at vare resten af graviditeten. Min søn går i vuggestue, normalt fra kl 07.30 til 16, men jeg skal jo ikke noget, så vi hygger om morgenen, og han bliver afleveret kl 9 i stedet for, og jeg henter til sædvanlig tid, fordi det passer med endt ...
... middagslur. Jeg kan ikke have ham hjemme en hel dag, fordi jeg kan ikke holde til en hel dags aktivering og leg, og jeg mener også det er bedst for ham at komme afsted. Han trives rigtig godt i vuggestuen. Fra han bliver hentet, til han kommer i seng kl 20, er vi sammen hele tiden, det er meget sjældent, at han er alene sammen med sin far. Hans far er også hjemme om eftermiddagen, men han er sådan en handyman, der ikke kan lade sit værktøj og sine brædder ligge...
Skal vi prøve at prioritere at far og søn bruger lidt mere tid alene sammen? Skal jeg begynde at holde mig lidt på afstand? Det er altid far der bader ham, og vi skiftes til at putte, bleskift samt ritualer omkring mad. Men hvis der skal trøstes er det altid mig, og så denne tryghedssøgen om natten er også mig. Skal vi prøve at gennemtvinge at far godt kan bruges?
Nogle gange når vi har været på legeplads VIL han bæres af mig, og det kan jeg ikke holde til, så tager far ham op, og han skriger i vilden sky hele vejen hjem. Han vil hverken klapvogn, gå selv, eller fars arme. Det er lidt hårdt, men i den situation er der ikke andre muligheder. Er det vejen frem? Når jeg en sjælden gang ikke er hjemme, er der selvfølgelig ingen problemer.
Men mest af alt er mit spørgsmål, hvor travlt har vi? Hvor lang tid tager det for sådan en lille gut, at vænne sig til den slags ændringer i hverdagen? Det ville jo være synd for ham, hvis det hele ramlede sammen med den store ændring det er i sig selv at blive storebror.
Jeg glæder mig til at høre fra dig igen.
Men venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.