Brev:
Hvordan får vi hende igang med skemaden?
Hej Helen,
Tak for din gode brevkasse, der er masser af brugbare svar.
Mit spørgsmål går igen på mad. Min datter er nu næste 9 mdr. og trives rigtig fint. Hun har kravlet i et stykke tid og er begyndt at rejse sig ved alt. Er glad og har mod på livet. Mad er hun dog ikke så interesseret i, selv om jeg har prøvet og stadig prøver alt muligt.
Jeg har en fast rytme med hende som du anbefaler i din bog om mad, så hun sover og spiser efter din anbefaling en 8 mdr. pige skal gøre. Vi introducerede mad i 5 mdr. alderen og siden da har hun kun spist lidt til hvert måltid. Lidt er i gennemsnit 5-6 skefulde. Det har stået på lige fra vi startede med at tilbyde hende mad og så til nu. Til gengæld elsker hun sine amninger. Hun vejer 7.8 og er 72 cm lang. Ser rigtig fin ud, selv om hun er slank. Det ligger til familien
Jeg har skruet ned for amningen, men ...
... det hjælper ikke på hendes appetit. Hun er begyndt at spise lidt rugbrødshapsere, og jeg tilbyder altid grøntsagsmos eller grød efter. Det måltid hun helst vil have er aftensmad, da hun får det samme som os og hun kan godt lide mad med smag. Spiser både kød, fisk, sovs og kartofler mv. Men altså kun nogle få skefulde. Så vender hun hovedet væk.
Mit helt konkrete spørgsmål går på, hvordan vi skal få hende i gang. Hun er trods alt snart 9 mdr. Jeg har læst et sted, at du skriver, at når de ikke rigtig vil spise i så sen en alder, så bliver de svære at få i gang. Hvad mener du helt konkret med det?
Jeg tænker hun måske vil spise når hun ser de andre i dagplejen spise, men hun skal først starte til august (far starter barsel om 1 uge). Det kan vi jo ikke vente på, jeg vil bare så gerne have hende i gang med at spise!
Med venlig hilsen
Frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...