Brev:
Hvordan får vi hende igang med skemaden?
Hej Helen,
Tak for din gode brevkasse, der er masser af brugbare svar.
Mit spørgsmål går igen på mad. Min datter er nu næste 9 mdr. og trives rigtig fint. Hun har kravlet i et stykke tid og er begyndt at rejse sig ved alt. Er glad og har mod på livet. Mad er hun dog ikke så interesseret i, selv om jeg har prøvet og stadig prøver alt muligt.
Jeg har en fast rytme med hende som du anbefaler i din bog om mad, så hun sover og spiser efter din anbefaling en 8 mdr. pige skal gøre. Vi introducerede mad i 5 mdr. alderen og siden da har hun kun spist lidt til hvert måltid. Lidt er i gennemsnit 5-6 skefulde. Det har stået på lige fra vi startede med at tilbyde hende mad og så til nu. Til gengæld elsker hun sine amninger. Hun vejer 7.8 og er 72 cm lang. Ser rigtig fin ud, selv om hun er slank. Det ligger til familien
Jeg har skruet ned for amningen, men ...
... det hjælper ikke på hendes appetit. Hun er begyndt at spise lidt rugbrødshapsere, og jeg tilbyder altid grøntsagsmos eller grød efter. Det måltid hun helst vil have er aftensmad, da hun får det samme som os og hun kan godt lide mad med smag. Spiser både kød, fisk, sovs og kartofler mv. Men altså kun nogle få skefulde. Så vender hun hovedet væk.
Mit helt konkrete spørgsmål går på, hvordan vi skal få hende i gang. Hun er trods alt snart 9 mdr. Jeg har læst et sted, at du skriver, at når de ikke rigtig vil spise i så sen en alder, så bliver de svære at få i gang. Hvad mener du helt konkret med det?
Jeg tænker hun måske vil spise når hun ser de andre i dagplejen spise, men hun skal først starte til august (far starter barsel om 1 uge). Det kan vi jo ikke vente på, jeg vil bare så gerne have hende i gang med at spise!
Med venlig hilsen
Frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.