Annonce

Annonce

Svar: Søvn, støjfølsomhed og amning ifm. vuggestart


7. februar 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sarah

De fleste børn vi i 9 måneders alderen trives med 3 amninger i døgnet - inden middagslur, aften og sen aften, eller tidlig morgen, aften og sen aften og således ingen amning om dagen.

Det vil naturligvis være rigtig hårdt for din datter, hvis hun er vant til at få brystet inden hun skal sove om dagen og der så ikke sættes en substitut i stedet. Det kunne være en flaske, men det kunne også med den alder hun har, være lidt lun mælk af en kop og en banan.

For ikke at gøre overgangen alt for hård for hende og for også at gøre det nogenlunde rart for både din datter og pædagogerne i vuggestuen, at putte hende, så kunne det være en god idé at du forsøger at trappe ud af i hvert fald en af amningerne om dagen - start med formiddagsluren. Og der prøver at lære hende at sove uden brystet.

Da I har svært ved at være hjemme på grund af larm og renovering, så kunne du sætte hende i barnevognen og trille hende en tur. Hun kan starte med at sidde og kikke på verden, mærke vinden i ansigtet osv. og så kan du lægge hende ned, når hun tydeligt viser sig parat til at sove. Denne metode vil både vænne hende til at falde i søvn uden brystet i munden og hun vil samtidig blive stimuleret rigtig godt. Hun vil vænne sig til at der er lyd, at der er aktivitet, noget at kikke på før hun falder i søvn - ligesom der naturligt vil være i vuggestuen og i princippet kan pædagogerne der jo også lade hende sidde og kikke i krybben, imens de andre børn puttes og så kan de putte hende, når hun så derefter er parat ...


Annonce

... :)

Prøv at afkorte amningerne om dagen så hun stille og roligt lærer at undvære brystet inden hun skal sove. Lad hende die lidt, finde roen og prøv så at trække brystet til dig og se om ikke hun kan sove uden den afhængighed. Hvis hun vil have brystet, så giver du hende det igen, men prøv at trække brystet til dig igen og igen, så hun til sidst acceptere at det ikke er der.

Vuggestuen kan naturligvis tilbyde hende en flaske inden middagsluren, så hun får mælk som hun plejer inden hun skal sove. Måske vil hun acceptere dette, måske vil hun ikke og man kan også diskuterer behovet. Når hun bliver 10 måneder vil hun fint kunne trives med to amninger i døgnet og du vil således fint kunne amme hende det hun har behov for derhjemme - f.eks. aften og sen aften.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn reagerer ekstra følsomt når de begynder i vuggestue. De mange børn, aktiviteter, høje lydniveau osv. kan gøre dem ekstra kede af det, pylrede osv. Men mange børn bliver så trætte af alle de nye stimuli og indtryk så selvom de normalt er meget lydfølsomme og har svært ved at sove når der er uro, så sover de i vuggestuen rigtig godt og længe. Måske fordi de "køres trætte" på en helt anden måde.

Så måske løser problemet sig af sig selv, og din datter viser sig at sove rigtig godt og kunne puttes uden større problemer ... det er set før :)

Prøv ikke at bekymre dig på forhånd, men prøv samtidig også at skabe nogle rutiner som naturligt vil gøre din datter så tryg som muligt når andre skal putte hende :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce