Svar: Eftermiddagsmad
Hej med dig
Når du vælger surmælksprodukter til din dreng, så anbefales det at vælge produkter af sødmælkstypen, det vil sige produkter med 3,5% fedtindhold. Det kan være f.eks. neutral sødmælksyoghurt, det kan være A38 eller Cultura. De meget proteinholdige produkter som ymer, ylette og kvark anbefales ikke før efter 1 års alderen.
Det anbefales at man giver de neutrale produkter og selv tilsætter frugt og bær, for på den måde at holde indtaget af sukker nede. Mange frugtyoghurt indeholder for store mængder sukker og er ikke et sundt valg til børn. Men du kan naturligvis godt vælge at give ham en af disse produkter i stedet. Det er her dog vigtigt at du stadig sikrer dig at fedtindholdet er højt nok og at sukkerindholdet ikke udgør mere end 10 gram pr 100 gram.
Nogle forældre giver deres børn græsk yoghurt, som har en lidt anderledes smag og det kan du naturligvis også forsøge.
Der findes også yoghurt produkter på hylderne med børnemad, så der kan du også prøve at kikke - men man kan naturligvis sige at med den alder din dreng har nu, så kan han spise ...
... almindelig yoghurt :)
Og så kan du naturligvis også vælge at han ikke skal have surmælksprodukter, han kan i stedet få ½ bolle med smør, ost, frisk frugt, eller han kan få en portion grød. En mysligrød eller flerkornsgrød kan være godt i denne alder - det mætter godt og han bruger jo meget energi i løbet af dagen. Han kan også få en frugtgrød med mælk en gang imellem eller få lidt kogte grøntsager at sidde og gumle sig igennem.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Han kan sagtens få sit behov for mælk dækket selvom han ikke spiser yoghurt eller surmælksprodukter. Han bør stadig ammes eller få flaske to gange dagligt (400 ml) og man kan evt. vælge at give ham en ekstra amning, for at sikre hans behov. Derudover får han også sit behov for kalk dækket via ost, vis sovs, mælk i maden osv. og det tæller også med. Du skriver at han generelt spiser godt og har fin appetit, så umiddelbart tænker jeg at nok bliver dækket meget godt ind :) Det vil være godt hvis han når op på ca 500ml mælk i døgnet, så er behovet for kalk dækket naturligt :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Fortsat god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.